Първи трейлър и плакат на „Бъмбълби“ на Травис Найт с Хейли Стайнфелд

 

Ако последната част от поредицата „Трансформърс“ „Трансформърс: Последният рицар“ остави противоречиви усещания в публиката, то филм, съсредоточен главно върху историята на Бъмбълби, вероятно ще събере много симпатии. Вижте емблематично жълтия автобот, който определено е един от най-популярните герои във вселената на трансформърите и познат ни от филмите главно като Chevrolet Camaro, в първия официален трейлър на „Бъмбълби“, този път в оригиналния си вид – като Volkswagen Beetle.

Трейлърът ни пренася в 80-те години на миналия век, като стилистиката изглежда доста различна от предхождащите филми от франчайза. Историята ще проследи взаимоотношенията между Чарли – гимназистка, чийто умения като механик са пренебрегвани, и всеобщия любимец Бъмбълби. Припомняме, че в ролята на Чарли ще се превъплъти вече номинираната за „Оскар“ и „Златен глобус“ Хейли Стайнфелд. Тя открива криещия се след битка Би на запустяла автоморга и бързо разбира, че той не е съвсем обикновен автомобил. Филмът ще представи предисторията на автобота и така ще бъде сравнително изчистен откъм присъствие на други нему подобни, макар от първия трейлър да се загатва, че той няма да е единственият трансформър.

Основният конфликт ще се изгради с помощта на правителствените сили от Сектор 7, които са натоварени да следят прикритите роботи и се наместват веднага при наличие на чуждото присъствие. Член на този екип ще е видно безкомпромисният агент Бърнс, когото виждаме за кратко в трейлъра и в чиято роля се появява кеч звездата Джон Сина. Ако ви хрумва, че може би неговото появяване ще подпомогне излизането на франчайза от неблагоприятното положение, в което се постави след „Трансформърс: Последният рицар“, то ние сме по-склонни да заложим на новия режисьор – Травис Найт. Като изпълнителен директор на Laika Entertainment и опита му като аниматор, неговото присъствието определено повишава очакванията за цялата продукция. Залагаме без съмнение и на непринудения чар на жълтата машинка Бъмбълби.

bumblebee-img02-20180607 bumblebee-img03-20180607 плакат

Няма как да пренебрегнем паралелите, към които ни отправи първият трейлър на „Бъмбълби“, сред които „The Iron Giant“, „Извънземното“ и даже „Формата на водата“, но ще се постараем да ги толерираме поне до излизането на филма на голям екран.

Сценарият е дело на Кристина Ходсън, известна с работата си в „Unforgettable” и „Shut in“, която в момента се занимава със сценария на наскоро обявения „Batgirl“. В ролите, освен Хейли Стайнфелд и Джон Сина, ще видим още и Мартин Шорт, Памела Адлън и Джон Ортис.

За финал може да заключим, че конкуренцията между филмовите студия е значително оспорвана особено покрай коледно-новогодишните празници, тъй като премиерната дата на „Бъмбълби“е преместена за 21-ви декември, а целият период и без това изглежда презапълнен с очаквани филмови заглавия.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте