85c074a18bed076bc13ad900ecba3e2b

A mark, a yen, a buck or a pound
Is all that makes the world go around
That clinking, clanking sound…

В историята на човечеството всичко – абсолютно всичко! – опира до притежанието (парите) и територията, върху която се простира влиянието (властта). Тъжна част от нашата реалност и постмодерната еклектика на XXI век е изличаването на всякакво усещане за мярка, атрофирането на сетивата, изопачаването на представите да стойност и тенденциозното убийство на мозъчни клетки, с които най-популярната и могъща индустрия за забавления култивира безропотната олигофрения на няколко поколения млади хора, постепенно превръщащи се в съвестни потребители на псевдо-изкуство.

Извън арт-киното, което от самото рождение на филмите е предпочитано от ограничен кръг мислещи фенове, машините за блокбастъри се грижат непрестанно за създаване на нови и нови епохални „платна”, които вече няколко десетилетия са любим junk food за милионите затлъстели мозъци на средностатистическото население в цял свят.

И ако Marvel и DC са отговорни за комиксовите „сериали”, то аз лично съм смъртно обидена на Disney за тоталното безочие, с което опропастиха света на култовата сага „Star Wars“. Защото всичко опира до парите и влиянието! „Къщата на мишката” направи всичко възможно да си купи – честно и почтено – „златна” поредица и имат намерение да я изстискат докрай. Начинът е „spin-off”-чета и нови епизоди до припадък – дори когато или особено когато се оказват никому ненужни…

MV5BMjA3NTM3NDEyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjgzNTE1NTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

И понеже споменах „смърт”, нали си спомняте онзи епохален момент в епизод VII, който разтърси сетивата на всички die hard фенове – с нахаканото момченце, което прониза собствения си баща? Не, Хан Соло не бе убит тогава – това сториха много успешно Катлийн Кенеди и Рон Хауърд със „Соло: История от Междузвездни войни“. Двамата всъщност направиха голяма услуга на Крис Милър и Фил Лорд, защото всички вече се чудят с какво точно тяхната версия на филма е ядосала продуцентката и дали нямаше да бъде по-сполучлива. Ако трябва да съм абсолютно честна обаче, след като видях резултата от обединените усилия да се похарчат безкрайна цифра милиони в името на други милиони приходи, вече не ме е грижа за „какво би станало, ако”…

Тъжното или по-скоро трагичното в цялата ситуация е как за първи път в живота си не бях никак, ама никак ентусиазирана, че влизам в киносалона, за да гледам история от вселената на „Междузвездни войни“ – ако този факт беше известен на моето тийнейджърско „аз” в ранните 80-те, когато родителите ми ме заведоха за първи път да видя началото на сагата и аз безпаметно се влюбих в нея, щях да се самобичувам за богохулство! През целия си съзнателен живот не би ми хрумнало, че е възможно да се стигне до там да нямам желание да видя „Star Wars“ филм. Отидох без да съм гледала трейлъри, в опит да се освободя от всички очаквания – и дори не можах да намразя резултата, който видях на екрана. Първото впечатление от „Соло: История от Междузвездни войни” беше за безсмислен, на места даже скучен „drag”. И щях да остана тотално безразлична, ако не ме беше вбесило безочието на създателите на филма, които искат да пробутат това… нещо за „първа среща с младия Хан Соло”.

MV5BMjQ2OTYxMTEwN15BMl5BanBnXkFtZTgwMTA0NTE1NTM@._V1_SY1000_CR0,0,1499,1000_AL_

Най-важният елемент в кошмарно объркания пъзел е кастингът. Всички имахме сериозни съмнения, че Олдън Ерънрайх би влязъл адекватно в ролята на прочутия нахакан и безскрупулен чаровник – и те се оправдаха. Дори на хората, които не разбират от кино, им е ясно отдавна, че това момче не може да играе, но Катлийн и компания трябваше да си направят експеримента докрай, за да убият филма.

Срещнахме един обикновен, изпразнен от харизма персонаж, който може да се стори чаровен само на зрители, които не са чували за Хан Соло; който си каза репликите и изигра екшън-сцените и до края на филма не видяхме никакво развитие у него – минаваше през срещите с другите герои на сюжета и важни същества в живота му, (може би) трябваше да има интригуващи епизоди, но нищо не се случи на емоционално ниво, нито у него като герой в собствената му история, нито у нас като зрители. За мен тази „версия” на Хан Соло ще си остане абсолютно непозната и „обещанието” за още един-два епизода, посветени на неговата младост, провокира само скептичната ми усмивка на безразличен наблюдател – ако има с какво да ги финансират…

MV5BMTc3MDg5MjczM15BMl5BanBnXkFtZTgwMDQzNDUyNTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

Елементът второстепенни герои – още една голяма грешка е вкарването на „майката на драконите” Емилия Кларк в актьорския екип. Девойката също не става за актриса (до известна степен е по-трагична от Ерънрайх), но и не бих казала, че има кой знае какъв драматургичен материал, с който да работи. Взаимодействието между нейната героиня (сърдечна тръпка на Хан) и бъдещия любим комарджия на Галактиката е лишено от всякаква химия (колкото и да не обичам тази дума!) и дори ти става безразлично дали ще ги гледаш двамата на екрана – а това винаги е най-лошата характеристика за една творба, да провокира безразличие.

MV5BODU0OTM1Mzg2M15BMl5BanBnXkFtZTgwOTMzNDUyNTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

Доналд Глоувър като младия Ландо Калризиан не беше безкрайно лош, защото постига известна прилика с образа, който познаваме в изпълнение на Били Дий Уилямс, но тоталното „олекване” на ролята идва от сюжетната нелепица, според която той трябваше да спасява своя втори пилот – уж-влюбен-в-него женски робот-феминист с бунтовни идеи за равни права на изкуствения интелект. How fucking weird is that? Появата на Пол Бетани в злодейска роля също беше доста meh-момент и не ми е нужно обяснението, че този персонаж бил замислян като CGI, пък в последния момент е ре-кастнат и пресниман – недостоверен и предвидим, не работи за сюжета и освен че има готини кинжалчета (както си говорихме в подкаста Inglourious Kunts), май с нищо друго няма да бъде запомнен.

MV5BNzY2OTE2NTE5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTgzNTE1NTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,969_AL_

Единственият приятно готин и възможно най-пълнокръвен персонаж, без да е изключение от общия знаменател „двуизмерност”, е този на Уди Харелсън – дързък, смел, но и внимателен към рисковете измамник, от който младият Хан може да се поучи. Скучно ми е да губя време – и вашето, и моето – в коментиране на фен-сървис моменти, на които нърдове без по-интересни занимания биха се изкефили. Истина ви казвам, могат да бъдат пренебрегнати с лека ръка, даже единият е свръх-самоцелен (но за подробности по темата може да се вслушате в аргументираните думи на Бла, когато се появи епизодът-„храна” на Inglourious Kunts).

MV5BMTk0OTY2NjU4MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTQzNDUyNTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

Соло: История от Междузвездни войни” може да бъде наречен приключенски филм, но му липсват драматургична искра и магнетични герои. Може да бъде (п)оставен като глава в космическата опера, измислена преди повече от четири десетилетия от Джордж Лукас, но само ако бъдат изтрити всякакви асоциации с вече познати лица и събития.

Чувствам се обидена от факта, че Лорънс Каздан (дебютирал като автор на 31 години със сценария на най-любимия ми епизод V – „Империята отвръща на удара”) застава с името си зад този филм-недоразумение и съм склонна да отдам целия негативен „кредит” на сина му Джонатан, съавтор в престъплението. И най-вече – не мога да простя на Рон Хауърд и на Катлийн Кенеди, че провалиха едно (потенциално) добро обещание с грешни решения във всяко отношение по адрес на този филм.

Най-заслужената награда би била тотален провал в боксофиса и отказ от проектоплановете за следващи два филма, посветени на Хан. Но наивността ми не се простира дотам – зная, че ще има милиони хора, които ще отидат да видят „Соло: История от Междузвездни войни”, независимо от отзивите за неговата неадекватност, и касичката на компанията отново ще дрънчи на пълно от златото на излъганите надежди. И ако вярвах в клетви, бих пожелала на всички достойни наследници на чичо Скрудж да се задавят с безценните си монети! Амин! R.I.P Хан Соло…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

50 Comments

  1. Кажете ми моля ви, че ще има Кънтове за Соло, да ди подготвя пуканки.

    Иначе, днес май Дисни са обявили Бъба Фер филм 😀 😀

    1. Ти Кънтовете с пуканки ли ги гледаш 🙂

    2. Ще има кънтове, снимахме вчера, ама… пак беше бездушно, бахти филма 😀

  2. Дори не мога да си представя, как би могъл да е по-зле от Last Jedi, няма начин.

    1. бях забравил за TLJ…..зле е , ама нущо не е по-зле от TLJ

    2. @Riddick Не се излагай! TLJ почти влезе в моя топ 10 от изминалата година .. към 18 позиция ?

  3. @Svetly: Съчувствам ти за разочарованието относно филма и самата поредица, аз се чувствам по почти идентичен начин, когато дядо Джеки направи някаква тотална идиотщина като например Kung Fu Yoga, Tuxedo, Bleeding Steel и ме е яд, като негов фен от повече от 30 години, когато го гледам как се снима в едни абсолютно малоумни проекти… Относно соловото изпълнение на Соло, ето ги и моите 25 стотинки: напълно стандартен филм, диалога беше адски обран и елементарен, действието беше предвидимо скучно, актьорите въз основа на диалога бяха доста безлични, Емилия Кларк е Джай Кортни от женски пол, оня шибан SJW робот беше адски дразнещ, цветовете бяха крайно убити и приглушени (уж за някакъв драматичен ефект), на две-три места имаше някакви проблясъци визуално, но всичко останало тоолкова равно и праволинейно, че съм потресен от сивотата и еднообразието от началния кадър до надписите. Това темпо наложено от Рон Хауърд може и да работи за Шифърът на Леонардо и Ангели и Демони, но тук просто задуши всичко, най-ми допадна Чубака от всички герои, останалото просто е напълно забравимо…

  4. Независимо от немското звучене, Ehrenreich е американец и накрая имаме -к- (не …райх, а …райк).
    Заяждам се – шервам прекрасния материал на стената си.

  5. Филмът беше страхотен, първо играта на Хан беше невероятна, второ историята беше невероятна. Нещата бяха изпипани, а този хейт е защото вече сте старчета, които са разочаровани, заради отминалата им младост 🙂

    1. Когато пицата е като подметка и вместо с домати е с кетчуп от туба, всеки консумиращ има свещеното право да мрънка, годините нямат значениe.

    2. Филмът беше супер и добре, че го гледах за да знам, че написаното горе са минимум и меко казано врели-некипели, а вероятно съм и по-голямо старче. Явно просто не съм разочаровано такова.

  6. На мен ми хареса, и съм фен на поредицата. Живейте с това ?.

  7. https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/box-office-solo-a-star-wars-story-thursday-previews-1114854
    Не можеш да се подиграеш с фенмасата на най-значимия франчайз в историята на попкултурата и това да остане без последици безкрайно. Очаквам бокофис катастрофа следващите седмици.
    Иначе по темата: Не гледах последните два филма на кино, няма да гледам и този.

  8. Извън Щатите, филмът започна с около -60 до 70% от това, което Роуг 1 направи първия ден/ два.
    БОМБА!
    Над/под 350 млн глобално ?

  9. Поредната безкрайна тирада…хейт. Добре ви го казаха на всички мозъчни старчета – „Младостта е отминала“.
    Star Wars не са само еп. IV, V, и VI. ( Svetly! )
    Пукнете се от мъка, но някои от нас – старите 45 годишни фенове – се кефят истински на новите истории. След 10 години всички, дето плюха по Еп.VII и еп.VIII – ще разправят, че всъщност са прекрасни на фона на филмите, излизащи през 2028-ма. Сега вече всички истински фенове приемат и доста от тях истински харесват еп. I, II, и III. Приемат ги за неизменна част от поредицата. Хейден Кристенсен бил лигав, Джар-Джар бил дразнещ, историята била тъпа… И тогава се наслушахме на глупости от тоя тип, но и сега еп.III – поне за мен – си остава най-драматичният и силен епизод от сагата. „Империята отвръща на удара“ ме стисна за гърлото и ме потресе, когато бях на 14, „Отмъщението на Ситите“ ме разплака на 33, а „Rogue One“ , „“VII“ и „VIII“ отново ми върнаха детството. За което Благодаря на „омразните Дисни“.
    “ Соло“ ще го коментирам, след като го гледам утре, но „имам добро предчувствие“.
    …и като се сетя, че доста от негативно настроените към всичко ново от SW съвсем скоро преливаха от щастие и сипеха суперлативи по марвелския тюрлюгувеч – „Отмъстителите: Война без край“… Леле.
    Мога да пиша цяла нощ, но ми се доспа.

    1. Еп. 3 най-драматичен и силен… Това само някой опериран от чувство за драматургия може да го изака :D. Еп.3 е пълен със жалък патос и мелодрама от най-лошият тип. Ужасно поднесена и дрънчаща на кухо. Реализацията там е проблемът не как изглежда на хартия (Хейдън не помага). Разбира се клети люде като тебе и сополанковците мислещи си, че гледат невероятно „развлекателно“ кино с тази бездушна купична лайна, дето Дисни им я сервира ануално и анално, кльопат помията като свине отпадъци. Тъжното е, че явно не може да направиш дори очевидната свръзка с Марвълския тюрлюгювеч, щото нали формулата е същата, бе!

      Вероятно и аз си губя времето с тебе (нищо чудно да си някое мизерно тролче), ама такива високопарни, лишени от смисъл бомбастични шитни като твоята по-горе, „мъничко“ ми дигнаха цинизма/търпимостта.

    2. Много точно написано. Браво! И Соло също е супер готин?

  10. Малко историята беше безлична,смисъл,много екшън за нищо.Не знаех,че ще правят още части за Соло,защото и краят беше никакъв.Никой не коментира появява на един герой и как така е жив във съвсем друго времеви пространство?Ще се радвам някой да ми обясни.

    1. Ами те него го съживиха още в Clone Wars (анимацията).

  11. Double ?! За SOLO и за ревюто. ? Твърде кристален филм за мен, пълна липса на ЯРОСТ! Мда проблема си е в мен ? ?

  12. Да заявяваш, че новите епизоди на „Star Wars“ били с тъпунгерски сюжет, изсмукана от пръстите фабула, калпави персонажи и качество, обидно за поредицата….., е все едно да декларираш, че последните епизоди на „Дързост и красота“ са с тъпунгерски сюжет, изсмукана от пръстите фабула, калпави персонажи и качество, обидно за поредицата.
    Религиозността и живеенето с идеята, че класическия „Star Wars“ е сериозно кино, са две от най-ярките практически проявления на човешката глупост.

    1. Махаме от уравнението „Дързост и красота“ + религиозността (?!), и се получава:
      Да сравняваш новите епизоди с класическия Star Wars = човешка глупост.

  13. Хаха, смятайте колко вече съм се отвратил от лайната на Дисни /без извинение!!!/, че даже и не знам,че има нов епизод, или по-скоро … ново… нещо….Аз всъщност знаех, но си мислех,че ще е по Коледа, като предишните 3 бози.
    Някой по-горе писа,че Rogue One единствено „ставал“ от последните три помии на Д(р)исни. Не забравяйте,че него го гледахме веднага след онова мегаразочорование еп.7, т.е. и бране на череши да бяха представили, пак щеше да се хареса.
    И като последно да кажа. На 47 години съм, и никой от познатите ми от моето поколение не одобрява новите изпражнения на ДРисни с марката SW. А това са хора, научени да мислят, а не като днешното поколение да копи-пейства сайтове.Това са някакви съвсем различни филми, нямащи нищо общо с еп.4-5-6…. А защо навремето сагата ни заплени толкова много е съвсем отделна тема. Може би защото нямаше интернет, нямаше телевизии, нямаше информация, нямаше нищо… Или може би тогава все още културата вървеше възходящо нагоре. През последните 15-на години няма нищо ново, нито в киното, нито в музиката. Всичко е кавър на old school… А може би просто ни предоставиха изпипан до съвършенство продукт, който последователите на Бог Money никога няма да ни предоставят…

    1. Здравейте, аз съм израстнал с епизоди 4, 5 и 6, но намирам най-новите части от поредицата (без Соло) за много добри според моя собствен вкус, ненавиждам епизоди 1 и 2 (третия е най-свестен), но по мое време (средата на 80-те) по кината нямаше кой знае какво разнообразие на филми – имаше предимно съветски, унгарски, полски и чешословашки продукции, затова всеки по-различен представител от САЩ се приемаше с възторг – Уилоу, Индиана Джоунс, Star Wars това бяха събития, хората се тълпяха пред киното и салона беше препълнен с хора, които седяха на стълбите… Ееехх носталгия по отминали времена – имаше и засилено присъствие на азиатски продукции (предимно martial arts movies), които сега липсват по родните екрани. Да, монетизацията и комерсиализацията в киното в днешно време оказва своя негативен ефект върху качеството на филмите, но не мога да стоя цял живот на стари класики, киното се развива, ние като зрители и фенове трябва да се развиваме също според мен – и аз бих искал да видя нещо добре направено от любимите си поредици, но в един момент наистина трябва да се направи рестарт и да се започне на чисто и отначало (специално визирам поредицата за Индиана Джоунс, че последния филм беше доста зле, а сега и пета част – не мерси).

      Поздрави

  14. За ценителите . Гледайте класиката империята… Как сокола дрифти в червея… Всъщност има една анимация в две части . Е в нея няма слаб кадър

  15. Не съм съгласен с ни една думичка в това ревю. Филмът е точно такъв, какъвто трябва да бъде, радва на макс и детето, и фенът в мен. Бих могъл да се обоснова подбробно, но вече съм го направил тук – http://starwarsbg.com/news/%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%be-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b8-5357

  16. Не могъл да играе, ха. В този момент Хан Соло става човекът, който е в другите серии. Тоест няма как да е този, който ще става. : )

  17. Мен не ме ядоса, както вас, даже не бих казала, че беше толкова зле, колкото очаквах да бъде, просто беше много скучен. През цялото време не ми пукаше просто за нито един от тия хора и за това, което се случва, просто беше скучно. Сцената с влака май ми е любимата, според мен беше много добре направена и се израдвах на Доналд Глоувър. Всичко друго…. мех.
    Имам чувството, че до другата седмица ще съм го забравила. Основният проблем е, че този филм не е за нищо, смисъл… няма някаква тематика, няма някакъв проблем, който да разглежда. А всички други до сега са имали тематична нишка, дори и да не сме съгласни с това как тя е представена.
    Реално най- ме е яд за Пол Бетани, защото него го обожавам, а не можаха да му дадат по generic bad guy реплики и действия и герой, просто човека нямаше какво да направи…

    1. Разбрах че Ландо има интересна сексуална ориентация :D. Ей, тия баламурници от Дисни са страшни, начи :D. Оня същия дето го играеше хитра лисичка в присъствието на Лея? Дето ни беше представен баш като някъв чаровен женкар? Контекст нещо? Или просто така, за да е интересно и да бъдат политически/либерално коректни :D. Е ти тема :P.

      Edit:

      https://www.youtube.com/watch?v=eXD29NP-xEA

  18. Не спори с глупак. Първо ще те свали на нивото си, а после ще те бие с опит!
    …“(нищо чудно да си някое мизерно тролче), ама такива високопарни, лишени от смисъл бомбастични шитни като твоята “

    …“клети люде като тебе и сополанковците мислещи си, че гледат невероятно „развлекателно“ кино с тази бездушна купична лайна, дето Дисни им я сервира ануално и анално, кльопат помията като свине отпадъци.“
    Грух! ГРУХ! !!!

    P.S. Соло е супер!

  19. Не съм фенка на поредицата,но навремето ми хареса Епизод 1

    1. Не съм фен на Епизод 1, но навремето (80-те) ми хареса поредицата!!

  20. Безсмислено е към всеки SW филм да се подхожда с извисена кинаджийска критика и да се взима твърде насериозно. Разбира се, че съм фен на оригиналите от десетилетия, но ако трябва да се замислим честно, сюжените, представени там, въобще не блестяха с някаква оригиналност и гениалност, пък камо ли някаква задълбочена философия, може би освен в Нова Надежда, когато Оби Уан целенасочено се остави Вейдър да го довърши.
    Съгласен съм с аргументите на ревюто – Соло си е предсказуем, както и много от другите серии от SW вселената. Съгласен съм с точната оценка на всеки актьор и съвпада с мнението ми. Може би единствено Rogue One се опита за първи път, наистина за първи път да представи нещо за по възрастни и пораснали хора, на които им е поомръзнало да гледат крайно типизирани персонажи, добри и зли.
    Нищо особено не е Соло, имаше своите интересни моменти, но поне се радвам, че липсваше нескопосания хумор от Last Jedi. Там е работата, че Last Jedi се взе много насериозно, а имаше достойнства, и се провали, докато Solo въобще ама въобще не се взима насериозно: стрелялки, гонитби с кораби без много много акълища, това е. По едно време почти не разбрах кога Чубака срещна себеподобните си, всичко стана толкова бързо.
    Дълбоката философия я търсете в разширенията на SW Вселената, комиксите, романите, някои определени видеоигри като Knights of the Old Republic, Дисни няма да се занимават с това, съжалявам ако някой е имал очаквания.

  21. Да си призная – и аз съм доста разрочарован от МЕНТЕТО наречено „Соло“ .
    Не съм кинокритик , не разбирам много от такъв тип изкуство , но истината е , че това момченце няма и 5% от качествата и чара на Харисън Форд !
    Да не говорим са абсурдния сценарий ,в който добре познатият ни “ стар сваляч“ Ландо , се оказа влюбен в някаква купчина с чаркалъци наречена „женски робот“ !?!?!? Това трябва да е някаква нова извисена степен на свръхмодерното днешно джендърство , предполагам !
    ТЪПО , СКУЧНО , РАЗРОЧАРОВАЩО !

  22. Че какво му е на филма-става. Както 7 и 8 и rogue one…Кво да искаме – джедаи, Вейдър във всеки епизод ли? Променят се времената….и аз съм дърт и фен на класическата трилогия, но това не е причина да плюя наред.
    Прочетох коментар, че най-силна сцена била с влака……Хора, ако наистина така смятате жалко за вас…

  23. Кинокритиката и ревютата на филми са едно от най-трудните начинания и не са много хората, които могат да се справят така, както трябва. Причината е, че сто човека гледат филма, сто от тях виждат различни неща, усещат различни неща. Това обаче е общият случай, в който стоте човека го гледат просто като зрители, а не като журналисти. Разбира се, при последните няма как да се изчисти личното виждане, защото то е важно, но обикновено се търси и някаква форма на обективност, а когато се споделя мнение, се дават и някакви аргументи.
    Именно това често липсва тук, особено в ревютата на Светли, посветени на „Междузвездни войни“. Напълно разбирам, че тук се удря много на носталгия, но филмите не са тези, които са гледани преди 30 години. Като отражение на обществото, те се променят с него. Не можем да очакваме, че 10 филма ще видим едно и също. „Междузвездни войни“ се развива и това трябва да ни радва, а не да негодуваме. Или поне ако го правим, да даваме ясни аргументи за това, а не просто подмятане на мнение. Това не е ревю за сайт, а за дискусия в някой форум. Нека има разлика.
    Дали „Соло“ е добър филм? Не, защото е филм за герой, който няма нужда от свой филм (това, разбира се, е лично виждане). Всички познаваме Соло и знаем точно колко герой е, но той не е водещ образ, той е този, който действа най-добре във филма, когато има свободата да бъде различен, да не бъде този, който ще изнесе историята, да не бъде този, който задължително накрая ще е героят. Трудно се измества подобен фокус и „Соло“ го доказва. За съжаление живеем прекалено дълго с тези герои, за да се дистанцираме от тях. От новите филми, този остава най-назад в моя списък. След това Rogue One, при който ситуацията е подобна – създаден е, за да е намигване към феновете, но имахме ли наистина нужда от него? Героите не бяха достатъчно добре аргументирани, освен в директни реплики в сценария. Затова харесвам новите епизоди от сагата за Скайуокър – защото се опитват да се откъснат постепенно от персонажите, които толкова години сме обичали. Време е за нещо по-различно.
    Харесвам идеята на Disney за разширена филмова вселена, просто се надявам, че ще се намери някой, който да ни разкаже нещо ново и друго. Не ми трябва да знам нищо повече от Боба Фет от това, което съм видял във филмите. В „Соло“ и „Rogue One“ ми хареса, че виждаме живота на обикновените хора, на тези, които са на земята и изпитват най-силно натиска на Империята и т.н. Искам да видя филми за това, но с нови и интересни персонажи, а не с изваждане на тези, които гледаме и за които слушаме години. Това е магията на „Междузвездни войни“ – огромният свят, от който може да се черпи. Стига Соло, Боба Фет, Оби Уан и т.н.

  24. Не съм съгласна. На мен филмът ми хареса, а съм почитателка на поредицата от дете. Честно казано, отидох насила в киносалона, защото очаквах някаква тотална тъпотия. Трейлъри не бях гледала, даже постерите ме бяха отблъснали. В крайна сметка, едни приятели надделяха над мен и ме навиха. 🙂
    Не мисля, че актьорът се справи зле, особено предвид, че трябваше да замени гигант като Харисън Форд. Историята беше приятна, забавна и радваща – без да е голямо кино, определено, но и незаслужаваща толкова много хейт. Светът на „Междузвездни войни“ може да съществува и без този филм, но и с него. Силно се надявам на продължение заради Дарт Моул, защото ми е любим персонаж още от онази страхотна битка между него, Куай-Гон и Оби-Уан и появата му ме зарадва извънредно. Боя се обаче, че по-скоро твоите надежди ще се сбъднат, а не моите – филмът наистина се дъни в продажбите.
    За едно нещо съм съгласна с теб – ужасно тъпо беше това с влюбената дроидка.
    Но пък Ландо е як. 😀

  25. Ще го гледам по-натам като излезне с хубаво качество. Но определено е боксофис бомба, с бюджет от 300 млн. ( заради презаснеманията) ще изкара около 400 млн.. Добре ли е 🙂

  26. Днес го изгледах и все едно не гледах филм от Star Wars вселената. Добре, че пуснаха малко оригиналната мелодия, за да припомня кой филм гледаш. Имаше някои интересни неща. Само двама от актьорите бяха на високо ниво. Иначе става за гледане