Първи поглед към Том Харди като Ал Капоне във „Fonzo” на Джош Транк

от на 2018-03-27
 
джош транк

Джош Транк

Не че нещо сме се разбързали, обаче 2018 г.  вече дойде и дори (надяваме се!) зимното й начало вече (по)премина, а като гледаме из нашите архиви – точно преди девет месеца последно сме споменавали Джош Транк и Том Харди в едно изречение. Става дума за общия им проект „Fonzo”, а този път новините идват от Instagram-профила на актьора.

Надали някой е в състояние да очаква друго, освен стряскащо и възхитително вмъкване в образ – обикновено Том Харди умело се справя с всякакви персонажи, а в случая не бива да забравяме факта, че той отдавна мечтае да изиграе застаряващия Ал Капоне. Всъщност, като се замислим това определение „застаряващ” е доста относително, особено в светлината на един скорошен разговор с режисьор в същата „златна” възраст – 47…

Та ето как (ще) изглежда Ал Капоне – очевидно става въпрос за проба на костюми и опит за докарване на визията на епохата. За момента няма какво друго да кажем, освен „Уау!”

том харди във fonzo

Няма да пропуснем напомнянето, че Джош Транк има доста да наваксва – особено след провала на „Фантастичната четворка” и „дислоцирането” му от предстоящ „спин-оф” на „Star Wars”, но пък идеята за подобна, затворническа трактовка в гангстерския жанр е достатъчно предизвикателна и – сигурни сме – трудна за реализация в мащабите и с прецизността, която Харди си представя.

Написана от Транк, историята във „Fonzo” се фокусира върху Капоне, прекарал почти десетилетие в затвора, където нелекуваният сифилис се справя възможно най-безмилостно с един от най-бруталните ганстери на всички времена. Във филма ще участват още Линда Карделини, Мат Дилън, Кайл Маклоклан, Катрин Нардучи, продуцентските отговорности се поделят между Джон Шоенфелдер („Tau”) и Лоурънс Бендър („Inglourious Basterds”), а тук отново напомняме какво гласи официалният синопсис:

Алфонс Капоне е най-прочутият и страховит ганстер в американската история – безскрупулен бизнесмен и контрабандист, който управлява Чикаго с желязна хватка. На 47 години, след като прекарва почти десет от тях в затвора, прояденият от деменция мозък на Алфонс в комбинация със спомени от миналото връщат бруталната младост, изпълнена с насилие, в настоящето…

Още миналата година разбрахме от режисьора му, че „Fonzo” ще се появи на екран по някое време през 2018 – все още няма уточнение кое би трябвало да е това време, но очевидно ще се наложи да почакаме.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте