Сериалът „The Continental” по поредицата „Джон Уик” ще се излъчва по Starz

от на 2018-01-14
 

Миналото лято стана ясно, че създателите на поредицата „Джон Уик”, сценаристът Дерек Колстад и режисьорът Чад Страхелски са се захванали с подготвянето на телевизионна поредица за Lionsgate, базирана върху героите от двата филма. Сериалът ще се казва „The Continental”, като едноименния хотел от филмовата поредица, който е професионалното убежище за наемниците, обитаващи вселената.

Автор на сериала, както и сценарист на епизодите, ще бъде Крис Колинс, който е работил по ТВ продукции като „Наркомрежа”, „Семейство Сопрано”, „Синове на анархията” и „Междузвездни войни: Войните на клонираните”, а изпълнителни продуценти ще бъдат Колстад, Страхелски, Дейвид Лийч (режисьор на „Джон Уик”), Киану Рийвс и Базил Иваник (продуцент на поредицата).

Charon_John_Wick_001

В този момент научаваме, че „The Continental” ще се излъчва в телевизионната мрежа на Starz, домакин на сериали като „The Girlfriend Experience” (който силно препоръчваме), „Американски богове”, „Аш срещу злите мъртви” и др. Голямата новина около „The Continental” e, че самият Джон Уик, отново изигран от Киану Рийвс, ще се появи в сериала. Все още нямаме информация дали става въпрос за епизодична cameo поява или нещо по-сериозно. Режисьор на пилотния епизод ще бъде Чад Страхелски, който самостоятелно режисира „Джон Уик 2”, a в момента работи по подготовката и кастинга на „Джон Уик 3”.

Страхелски е уверен във възможностите на „The Continental”:

Има много добра структура. Сериалът е силно свързан с филма, защото става въпрос за хотелите Континентал по целия свят. Как определени хора влизат в този свят и какво се случва с тях. Мисля, че вселената в поредицата се движи много бързо. В Континентал можеш да бъдеш съветник, консиерж, сомелиер – можеш да бъдеш с всички тези разнообразни герои и да откриваш света в различните му аспекти; тези, които няма как да се изследват от мен във филмовата поредица, когато се движим с основния герой.

Continental_Hotel_John_Wick_001

Страхелски също така обещава:

Много оглушителни бойни сцени и интензивни престрелки между професионалните убийци и техните мишени.

Харесахме разширяването на вселената на „Джон Уик” във втория филм и нямаме търпение да видим как това ще бъде продължено в последната част от трилогията, която се очаква по кината на 19 май, 2019.

Все още не сме сигурни какво да мислим за „The Continental” и най-много се опасяваме от разводняване на прецизния и дестилиран свят. От друга страна, имената на замесените в телевизионната продукция и обещаната поява на Киану Рийвс ни вдъхват доверие. Също така, приветстваме и домакинството на Starz поради друг подобен случай (въпреки различния мащаб) – „The Girlfriend Experience”, който споменахме по-горе, бе развит от експерименталния пълнометражен филм на Стивън Содърбърг от 2009 в минималистичен, но много по-задълбочен и обогатяващ сериал на Ейми Саймет и Лодж Кериган.

The Continental” все още няма премиерна датата, но по всяка вероятност се очаква на малкия екран през 2019.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте