Обещаващи тийзър трейлъри на „Altered Carbon“ по Ричард Морган на Netflix

от на 2017-12-12
 

alca_104_1

Не знаем как го правят, но Netflix произвеждат сериали и филми по-бързо, отколкото ние можем да ги гледаме. Но, хей, стига да задържат досегашното високо ниво, ние няма да се оплакваме. А най-новият изключително интересен проект, който те прибавят на впечатляващата си сметка, е фантастичният техно-трилър сериал „Altered Carbon“, създаден по наградения с „Филип К. Дик“ едноименен киберпънк роман на Ричард Морган (публикуван у нас под името „Суперкомандос“), част от поредицата за антигероя Такеши Ковач.

Действието на „Altered Carbon“ се развива 300 години напред в бъдещето, когато човечеството е открило технология за пренасяне на съзнанието от едно тяло в друго, което прави хората (или поне тези, които могат да си позволят нови тела) практически безсмъртни. Когато „неприлично богатият“, живял стотици години бизнесмен Лорън Банкрофт (Джеймс Пюърфой) е убит, той наема Такеши Ковач (Джоел Кинеман), „междузвезден войн“ с дългогодишна служба като емисар на ООН, чието съзнание е било затворено „в лед“ в продължение на столетия, да разреши случая.

Част от творческия екип на „Altered Carbon“ са Лита Калогридис („Злокобен остров“, „Alita: Battle Angel”), която изпълнява ролята на продуцент и главен сценарист, режисьорът Мигел Сапочник, известен с два от най-запомнящите се епизода от „Игра на тронове“ – „Battle of the Bastards” и „The Winds of Winter”, както и Джеймс Вандербилд и Дейвид Елисън като изпълнителни продуценти.

Вижте два тийзър трейлъра на сериала, които ни запознават с основната концепция и илюстрират високото качество на реализация, което сме свикнали да очакваме от Netflix.

Има сериали, които са правени точно за нас, и „Altered Carbon“ е един от тях. Обожаваме подобен тип фантастични истории, имаме приличен творчески екип, качествена литературна основа и чисто визуално изглежда прекрасно. Не знаем какво друго да кажем, освен че задължително ще сме на линия на 2 февруари, когато е премиерата на всички епизоди.

Стискаме палци за успех, който вероятно ще доведе и до екранизирането (като следващи сезони на сериала) на другите романи от поредицата „Сразени ангели“ и „Разбудени фурии“. Покрай това барем някой се вдъхнови да направи и качествена адаптация на страхотния neo-noir на Дейвид Брин „Килн хора“, което ни е отколешна мечта.

За финал ви предлагаме официалния синопсис на българското издание на романа, както и няколко снимки:

През 26. век човечеството се е разселило из галактиката, пренасяйки върху студената арена на космоса своите религии и расови различия. Често избухват малки мръсни войни, но Протекторатът на ООН държи с желязна хватка новите светове, благодарение на елитните си ударни части – Емисарският корпус.
Междувременно технологията вече е дала онова, което религията не може да гарантира; когато съзнанието ти може да бъде съхранено в мозъчна приставка и прехвърлено в ново тяло, дори смъртта не е нещо повече от дребно неудобство. Стига да можеш да си позволиш ново тяло…
Бившият емисар на ООН Такеши Ковач е бил убиван и друг път; такива са рисковете на неговата професия, но последната му смърт е особено жестока. Прехвърлен на много светлинни години от своята планета, презареден в ново тяло в Сан Франциско на Старата Земя и хвърлен в центъра на конспирация, която е ужасяваща дори според стандартите на едно общество, забравило да цени живота, той скоро осъзнава, че куршумът, забит в гърдите му на Харлановия свят, е само началото на сериозните му проблеми…

103_02_feb09_0295.ARW

ac_103_sdr_marketing_still_01r

101_day04_0178.JPG

101_day02_0143.RAF

ac_101_sdr_marketing_still_06r

ac_101_sdr_marketing_still_01r

0151449

0103770

Премиерата на десетте епизода на „Altered Carbon“ („Суперкомандос“) е на 2 февруари 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • stealth
  2017-12-12 at 18:43

  И това иска препрочитане. И 4K телевизор (взех да се оглеждам напоследък; реално няма FullHD екрани вече, ебаси! Добре, че са Нетфликс (да са живи и здрави!), че да има полза от тая резолюция).

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-12-13 at 04:11

  Изглежда супер :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2017-12-14 at 04:33

  Джеймс Пюърфой ме кефи стабилно, принципно и Кинеман ми харесва, но не си го представям в ролята на Такеши…, какво пък и на мен ще ми дойде ред, за разочарование по любими книги! Нетфликс вдигайте, отново летвата, защото това е една изцяло нова Вселена!

  Отговор

Коментирайте