Чаровното синеоко момче, което израсна пред очите на няколко поколения в ролята на може би най-прочутия детски приказен герой в последните 20 години, продължава да приема предизвикателства. Даниел Радклиф доказва, че ролите са просто празни маски, докато не се появи актьорът, който не се страхува от „общественото мнение”, не трепери от мисълта, че ще стане смешен или жалък в очите на другите и просто иска да опита от всичко.

Хората си мислеха, че ще му бъде трудно да заличи спомена за Хари Потър, но стана точно обратното – Радклиф се втурна с такова настървение и нетърпение в в големия водовъртеж, че понякога изборите му не се оказваха най-правилните, но междувременно се сдоби с наистина сериозна палитра от образи. Беше рогат и доктор, беше Алън Гинсбърг, Игор и труп, както и какво ли още не (много искаме да го гледаме в „Розенкранц и Гилденстерн са мъртви”!), а в новия филм на Грег Маклийн („Wolf Creek”, „The Belko Experiment”) е отчаян авантюрист, изгубил се сред непобедимата джунгла на Амазонка. „Jungle” е история, посветена на оцеляването – още повече, че е построена върху реални спомени. Вижте новия трейлър на филма, благодарение на Entertainment Weekly.

Най-голямата грешка на всеки пътешественик е да се довери на погрешните хора! Независимо от това в коя част на света си, „познавачите” на местните нрави и обичаи те държат в ръцете си, защото като всеки „новак” на тяхна територия, ти нямаш никаква представа от това къде се намираш, как трябва да се държиш – и си изцяло зависим… от добрата им воля. Ако имат такава.

В началото на 80-те години, Йоси Гинсбърг е на 22, има една раница на гърба си и огромен ентусиазъм за пътешествия. Заедно с учителя от Швейцария Маркус Стам и американеца-фотограф Кевин Гейл потеглят на път от боливийския град Ла Пас към приключението на живота си. В непознатата амазонска джунгла се наема да ги води австрийски емигрант на име Карл Рупрехтер, с когото приятелите са се запознали само преди ден и който твърди, че познава региона. Но от пътешествие-мечта, тяхното пътуване скоро се превръща в дивашки кошмар, от който не всички успяват да се събудят и да се върнат в света на живите…

Радклиф пояснява пред EW, че историята пресъздава:

„Реалните събития, които са се случили на този човек, който се изгубил в сърцето на джунглата и по някакво стечение на обстоятелствата е оцелял сам, в продължение на три седмици. Снимките бяха наистина сериозно изпитание – и за екипа, и за мен самия. Но въпреки голямото напрежение беше много забавно”.

Оцелелият автор на спомените Гинсбърг споделя пред The Sydney Morning Herald:

„Всички сме свикнали във филмите събитията да са мащабни, детайлите – преувеличени, всичко да е сякаш „по-голямо от живота”. Е, в този филм всичко изглежда като имитация, защото е много по-скромно представено в сравнение с нещата, които наистина се случиха…”

Партньори в актьорските задачи на Радклиф в „Jungle” са Алекс Ръсел, Джоел Джаксън и Томас Кречман. Дори и да не бъде запомнен като нещо повече от типичен хорър-филм за оцеляване (след премиерата в Австралия отзивите са по-скоро снизходителни, най-вече към режисьорската работа на Грег Маклийн), опитът с предизвикателната роля е от полза за филмографията на Радклиф.

Jungle” предстои да излезе в определени щатски киносалони и в платформите за VoD на 20 октомври 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *