тод хейнс
Тод Хейнс

Ние може би сме едни от малкото хора, които не харесаха особено „Каръл” (не че беше наистина лош, просто не ни впечатли и не ни даде абсолютно нищо), но това по никакъв начин не повлия на оценката ни на Тод Хейнс, който продължава да е сред най-любимите ни режисьори (обожаваме „Златно кадифе” и „Далеч от Рая”) и с нетърпение очакваме най-новия му проектWonderstruck”, който бележи третата му съвместна колаборация с друга наша любимка – Джулиан Мур.

Филмът е екранизация по едноименния илюстрован роман на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго”), който разказва отделните истории на две деца – Бен и Роуз, който си мечтаят животът им да е различен. Роуз е младо глухо момиче, което избягва от дома си в Ню Джърси през 1927 г., за да се срещне със своя идол – актрисата, чиито живот „събира” чрез изрезки в личния си алманах, Лилиан Мейхю. Бен е момче, родено глухо с едното ухо, което след като майка му загива в автомобилна катастрофа, живее с леля си и чичо си през 1977 г. Бен не познава баща си и когато открива улика в книгата на майка си, се отправя към Ню Йорк, за да го открие.

Премиерата на „Wonderstruck” предстои на фестивала в Кан и покрай нея получаваме първия поглед към филма.

wonderstruck-julianne-moore-20170510 wonderstruck-img02-20170510 wonderstruck-20170510

Освен, че двете сюжетни линии с Бен и Роуз са разделени от времето (разбира се, те са свързани), в романа те са разказани по различен начин – с Бен се срещаме чрез думите, а с Роуз чрез илюстрации на Селзник. Това предполага, че и в самия филм може да има разлики между двете истории, като слуховете са, че тази на Роуз ще бъде в стила на нямото кино от 20-те години на ХХ в. Слухове, които изглежда се потвърждават от горните разностилни снимки. Но все пак ще трябва да изчакаме трейлър, за да сме сигурни.

Режисьор на „Wonderstruck” е Тод Хейнс, сценарият е на Брайън Селзник, който адаптира собствения си роман. Освен Джулиан Мур в ролите ще видим Оукс Фегли, Милисент Симъндс, Ейми Харгрейвс, Мишел Уилямс, Кори Майкъл Смит, Джейдън Майкъл, Том Нунан и други.

Премиерата е на фестивал в Кан, а официално филмът тръгва по кината на 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *