Сценаристът и режисьор на „Спотлайт” Том Макарти подготвя екранизацията „Тими Провала”

от на 2017-04-30
 

След няколко филма с различен, да не кажем скромен успех и опит в телевизионни проекти, Том МакКарти застана под светлината на прожекторите със „Спотлайт” – с „Оскар” за най-добър филм и за най-добър оригинален сценарий. Впоследствие той продължи да действа непредвидимо – режисира два епизода от тийнейджърската драма „13 Reasons Why” на Netflix, хвърли поглед и (вероятно) пренаписа сценария на предстоящия филм „Кристофър Робин” на Disney, а преди няколко дни беше обявено, че „Къщата на Мишката” го е ангажирала за още един, изненадващ проект.

The Hollywood Reporter съобщават, че МакКарти ще работи по детския филм „Тими Провала” („Timmy Failure“) – екранизация на книжките с картинки на Стефан Пастис, който ще работи по сценария наравно с Макарти. Поредицата книжки разказва за един 11 годишен хлапак, който ръководи детективска агенция заедно със своя партньор, въображаема полярна мечка, и се забърква в най-различни приключения. Представяме си как Том МакКарти ще подготви нещо като филм-ноар, подходящ за деца!

Все още няма начална дата, нито са известни други подробности, но предполагаме, че скоро ще попълним липсващите парчета информация от общия пъзел. Stay tuned!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте