Рубин Флейшър ще режисира Крис Евънс в проекта „Jekyll”

от на 2016-12-26
 
Рубин Флейшър

Рубин Флейшър

От доста отдавна не сме споменавали Рубин Флейшър – след дебюта му с лудешкия „Zombieland”, той направи още две (нескопосани) крачки в „голямото кино” с „30 Minutes or Less” и „Гангстерски отдел”, а в останалото време се занимава с продуцентство и режисиране на епизоди в телевизионни поредици. И докато продължението на „Zombieland” е във фаза пред-продукция вече-не-знаем-коя-точно-година, стана ясно, че Флейшър е решил да се заеме с режисиране на римейк. Това е същият проект „Jekyll”, за който вече сме споменавали – пълнометражен филм по едноименната поредица на ВВС от 2007 година, в която Джеймс Несбит поема ролята на доктор Том Джакман и с изпълнението си печели номинация за Златен Глобус.

За момента е ясно само, че „единственият наследник на доктор Джекил и мистър Хайд ще сключи сделка с тъмната страна”. Звучи обещаващо, още повече ако главният герой ще сключва сделка със собствената си „тъмна страна”, както е в телевизионната история от преди 10 години. Вече е потвърдено, че в главната роля ще се появи самият Капитан Америка – Крис Евънс, което издига проекта на друго ниво в развитието, и в потенциалния интерес на публиката към него.

Jekyll” се явява удобна опция за Lionsgate да се „наместят” в тенденцията за връщане към нов живот на прочути филмови чудовища. Готови сме да стискаме палци на Евънс да се превърне в един зъл и много зловещ мистър Хайд – най-малкото за разнообразие, защото дори и междувременно да ни е попадал в някоя и друга романтична или военна история, последните шест години са го „белязали” като един от героите на Marvel, а измъкването от този стереотип е доста… сложна и несигурна работа.

Ще очакваме ъпдейти по проекта, още повече след включването на Рубин Флейшър като режисьор.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте