В Lucasfilm предстои обсъждане на „бъдещи творчески планове”

от на 2016-11-23
 
Катлийн Кенеди

Катлийн Кенеди

По време на най-голямата сделка в историята на съвременното кино Disney обявиха, че ще направят трите филма от замислената Star Wars-сага, с които да продължат историята на Скайуокър, както и че ще развият антология с филми, чиито истории се случват в същата вселена, но в различни времеви потоци, т.нар. „spin-off”-филми. Ръководителят на Lucasfilm Катлийн Кенеди споделя подробности за „бъдещите творчески планове” пред Entertainment Weekly:

„В момента се водят разговори за бъдещето на сагата Star Wars. Ако трябва да съм честна в отговора на въпроса дали бихме могли да продължим със създаването само на отделни филми с герои от тази вселена? Със сигурност. Но все още не мога да отговоря категорично. В момента обсъждаме бъдещето.”

По-дипломатично-нищо-не-казващ отговор от този надали бихме могли да получим! Преди премиерата на „Star Wars: Епизод VII – Силата се пробужда” Кенеди обясни, че „филмите от сагата са най-вече „сапунена опера”, посветена на семейство Скайуокър”. При положение, че Кайло Рен е трето поколение във фамилията, вероятно е третата част от трилогията да е фокусирана върху неговата история (в очакване на разкрития за произхода на Фин и Рей). Всъщност началничката на Lucasfilm обяснява, че в момента се очаква реакцията на публиката по отношение на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, за да преценят възможно най-правилно в каква посока да поемат с развитието на вселената.

„Има възможности, които вече сме обсъждали. Искаме да се съберем през януари, след премиерата на „Rogue One” и след края на снимките на Епизод VIII, да съберем достатъчно информация и да си дадем сметка какво искаме да правим – какво според нас е наистина вълнуващо и кои са посоките, в които искаме да развиваме безкрайниите възможности на тази необятна Вселена…”

След премиерата на „Rogue One: История от Междузвездни войни” на 16 декември (само след три седмици!), предстои да излезе все още неозаглавения Star Wars Епизод VIII на Райън Джонсън – на 15 декември 2017. После „на опашката” се е подредил неозаглавения филм за младия Хан Соло (който се очаква да бъде решен в жанровите особености на уестърн-стила и сюжетно ще бъде обирджийска история) – на 25 май 2018, а след него е деветият епизод от сагата, режисиран от Колин Тревъроу – на 24 май 2019. По трети неозаглавен филм от антологията на Star Wars работи Саймън Кинбърг – и готовият продукт (вероятно посветен на Boba Fett, ала съвсем не е сигурно) се очаква да излезе през 2020 година. Ако Lucasfilm вземат решение да продължат с „оригиналните” епизоди на Star Wars, то следващият (Х) би трябвало да се планира за 2021. Wow!

Фредерик Ремингтън

Фредерик Ремингтън

Във връзка с предстоящия филм за младия Хан Соло, Кенеди добавя, че след като героят е един от най-известните конрабандисти и комарджии в галактиката, съвсем естествено е историята да се завърти около обир в уестърн-стил.

„Говорихме за Фредерик Ремингтън (художник от 19 век) и за първичните, основни цветове, които той използва в картините си – може би в тази посока ще се работи за визията на филма…”

Тъй като имаме особено отношение към този проект (най-вече поради избора на Олдън Ерънрайх и като добавка – присъединяването на Емилия Кларк към екипа), ще изчакаме да видим какво ще се получи от тази специфична „уестърн”-завера, и тогава ще пуснем на воля гнева си…

Още веднъж, неозаглавеният филм за младия Хан Соло трябва да се появи на екран на 25 май 2018 – ей го къде е…

 

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте