Независимата комедия „Zoom” беше представена миналата година (почти) по същото време в програмата на фестивала в Торонто и след това има още няколко участия на международни филмови форуми. Копродукциията между Бразилия и Канада, режисирана от Педро Морели, беше пусната миналата седмица на екран в Канада, като същата съдба я очаква и в Щатите на 2 септември.

Както се шегуват ревюиращите, може да се каже, че „Zoom” е „три канадски филма на цената на един”, но е супер-забавен. Избираме да се доверим на тази оценка, защото трейлърът на филма, който ни попадна, отговаря на това определение.

Една художничка на комикси (в ролята Алисън Пил – „Scott Pilgrim vs the World”, „Midnight in Paris”, „Hail Caesar!”, „The Newsroom”) пресъздава в рисунки своите ежедневни проблеми – и изведнъж този двуизмерен свят оживява, като в абсурдното и забавно общуване се включва латинското „мечтано момче” Едуард (Гаел Гарсия Бернал) и нещата леееко излизат извън контрол. Получава се супер-комбинация между игрално кино и анимирани образи (които напомнят техниката на рисуване на Линклейтър от преди много години). Останалите роли във филма са разпределени между Тайлър Лабин, Джейсън Прийстли, Мариана Хименес, Дон МакКелър, Майкъл Еклънд и др.

Определено бихме му хвърлили едно око, ако ни изпадне подобна възможност – всякакви експериментални действия, които включват анимационни техники, са от първостепенен интерес за „операционния” екип.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *