Мечтата за среща с „Alita: Battle Angel” продължава да е толкова далечна, (почти) колкото и когато проектът все още беше в ръцете на Джеймс Камерън – докато не чуем за начало на снимките, просто няма да повярваме, че някой ден ще видим филма готов. След като Робърт Родригес миналата година пое щафетата, до момента се знае само, че Роза Салазар ще изпълнява главната роля във филма. А премиерната му дата приближава застрашително – 20 юли 2018, което за подобен проект си е направо „утре”.

Надежди за по-сериозно раздвижване събуди фактът, че Кристоф Валц проявява интерес към роля в адаптацията на манга поредицата от Юкито Киширо – при това се очаква да не е злодей. Действието на „Battle Angel Alita” се развива в 26 век и проследява перипетиите на Алита – женски киборг, чиято памет не функционира правилно, но е спасен от бунището от кибер-медика д-р Дайсън (екс-Дайсуке) Идо, който става неин ментор – според THR именно в тази роля се очаква да видим Валц. Въпреки амнезията, Алита помни обучението си в смъртоносно бойно изкуство, става воин-преследвач и открива и елиминира опасни престъпници. В контекста на епично екшън-приключение, филмът ще изследва личното пътешествие на една млада жена към себеоткриването и намирането на любовта.

Продуценти на проекта са Джеймс Камерън и Джон Ландау чрез Lightstorm Entertainment за 20th Century Fox; снимките трябва да започнат още тази есен, така че много скоро може да очакваме още новини около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Щом има официална дата би трябвало да го задвижат бързо .За разлика от Аватар ,където отне 4 години да го направят ,сега технологията позволява такъв филм да стане готов за около 2 год.

  2. И този филм ще бъде осран от Родригес…
    Това е все едно да го дадат на Максим Генчев или Лъчезар Петров…..