Трейлър и плакат на „De Palma” на Ноа Баумбах и Джейк Полтроу

от на 2016-04-21
 
Брайън Де Палма, Ноа Баумбах и Джейк Полтроу

Брайън Де Палма, Ноа Баумбах и Джейк Полтроу

Вчера A24 представиха първия трейлър на документалния филм-портрет „Де Палма” („De Palma”) на Ноа Баумбах и Джейк Полтроу, посветен на един от най-любимите ни режисьори Брайън Де Палма, и да ви кажем честно, не се сещаме кога за последно сме изпитвали по-голямо удоволствие от появата на трейлър, камо ли пък на документален филм. Всъщност, сещаме се – по подобен начин се изкефихме на първия тийзър на „Космополис” на Дейвид Кроненбърг. А трейлърите на „Star Wars” или „Прометей” ще попитате – ами да, и на тях се изкефихме максимално, но там вълнението и гийкщината са от съвсем друго естество и не е редно да ги съпоставяме.

Да оставим настрана това кой колко и за какво се е изкефил и да се фокусираме върху важното – имаме изключително информативен и личен филм (Баумбах и Полтроу са големи фенове на Де Палма), посветен на един от най-емблематичните режисьори от новата холивудска вълна (от която са част и Копола, Спилбърг, Скорсезе, Лукас и Фридкин), който наред с портрета на Брайън Де Палма и филмите му, разглежда и доста от проблемите на кинотворците като цяло и какво точно означава да работиш вътре или вън от системата на Холивуд.

Единственият ни коментар е, че ако този филм не присъства в списъка ви с „must see” за годината, значи нищо не разбирате от кино!

Вижте и един страхотен рисуван постер.

плакат на „De Palma”

Режисьори на „Де Палма” („De Palma”) са Ноа Баумбах („The Squid and the Whalе”, „Frances Ha”) и Джейк Полтроу („The Good Night”, „Young Ones”).

Филмът тръгва в ограничен брой щатски киносалони на 10 юни 2016.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте