Преди броени дни беше даден официалният старт на най-новата стрийминг платформа Apple TV+, която набира абонати с пълни сили. Вече излизат някои доста интересни заглавия, на които малко по малко ще даваме шанс, но едно от тези, които все още предстоят, а за което сме може би най-развълнувани, е минисериалът „Servant” на М. Найт Шамалан.

Премиерата на 10-серийната поредица предстои след няколко седмици, а сега получаваме и първи пълен трейлър. Припомняме, че „Servant” разказва за млада двойка, която преживява трагичната загуба на новороденото си бебе, а като метод за терапия си купуват живоподобна кукла. Майката толкова много се въвлича в ролевата игра, че наема бавачка, когато трябва да се върне на работа, а бавачката очевидно също прекалено много се увлича в ролята си.

Досегашните тийзъри чудесно бяха представили неясната и странна атмосфера, загатвайки за криещия се зад ъгъла ужас. С този трейлър вече сме отявлено в хорър жанра, с всичките му изострени звуци, прорязващи погледи и необяснимо, плашещо поведение на героите. Това, което ни прави най-силно впечатление, са кадрите, в които героите са снимани директно анфас, или пък предмети са снимани странно отблизо – изглежда сякаш Шамалан е повлиял доста с традиционните си операторски похвати, така че публиката да бъде объркана, омотана и изплашена. Към това добавяме и разговорите извън контекст в трейлъра, които явно са сложени само за да привлекат вниманието ни и съвсем да не разбираме какво става и сме зарибени. Знаем, че всички тези трикчета са там и виждаме как са използвани, и въпреки това се хващаме на въдицата.

Поне дотук не ни изглежда, че в „Servant” ще има нещо свръхестествено, а по-скоро, че ще се наблегне на ужаса на трагедията, която младото семейство преживява. Особено в такъв тип хорър, който е провокиран от човешка емоция, а не разчита толкова на „злото”, актьорската игра ще бъде много важна. Заради това основно ще се фокусираме върху страхотния Тоби Кебъл, когото гледаме с удоволствие, Нел Тайгър Фрий, Лорън Амброуз и Рупърт Гринт. Гринт особено, тъй като нямаме възможност много да го гледаме, ще ни бъде особено интересен, а поне от трейлъра изглежда, че и неговият герой съвсем няма да бъде от най-простите.

М. Найт Шамалан е продуцент и режисьор на първите два епизода, а сценарият е дело на Тони Басгалоп.

Сериалът тръгва в Apple TV+ от 28 ноември и ще се развие в рамките на десет 30-минутни серии.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *