Майкъл Кийтън поема контрол над Макдоналдс в първи трейлър на “The Founder”

от на 2016-04-22
 
продължава серията си от силни роли с The Founder

He took someone else’s idea and America ate it up

Какво става с Майкъл Кийтън и какво прави през всички тези години, та чак сега започваме да се радваме на невероятната му работа. След като беше ощетен с Оскар (поне според някои от нас) за „Бърдмен” и свърши чудесна работа в „Спотлайт”, Кийтън продължава серията си от силни роли с “The Founder”.

За филма сили обединяват режисьорът Джон Лий Ханкок („Невидима зона”, „Спасяването на Мистър Банкс”) и сценаристът Робърт Сийгъл („Кечистът”, „Турбо”), а историята е по истински случай и разказва за един от основателите на заведенията с най-здравословната храна в света. McDonald’s, разбира се.

Вижте свежия първи трейлър:

„Франчайз, франчайз, франчайз!” Ханкок явно ще използва филма като коментар за филмовата индустрия, която в момента неуморно хвърля на поточната линия нови и нови пластмасови съставки, с надеждата, че ще се оформи нещо хранително. Харесва ни видяното, а Кийтън звучи неузнаваемо и нищо чудно с тази си роля отново да седне сред номинираните другия февруари.

Запознайте се по-подробно с историята и вижте първия плакат.

През 1954 г. амбулантният търговец Рей Крок се присъединява към стартиращата компания „Макдоналдс” и става неин франчайз агент. Само за седем години Крок поема контрол върху компанията на братята Мак и Дик, чиято фамилия остава да краси познатото на всички име. В последствие Крок създава „новата американска църква”, където хората трескаво започват да посещават (не само в неделя).

плакт на The Founder

Режисьор на „The Founder” е Джон Лий Ханкок, а в ролите ще видим Майкъл Кийтън, Линда Карделини, Патрик Уилсън, Ник Оферман, Лора Дърн, Джон Каръл Линч, Б. Дж. Новак, Кимбърли Батиста и др.

Премиерата е 5-и август.

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2016-04-22 at 09:55

  Не знам защо, но докато гледах трейлъра си мислех, че отдавна очаквам такъв филм. Фактът, че е с Кийтън, го прави задължителен.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-04-22 at 14:57

  Жалко, че няма да е Вълчър :(

  Отговор

 • .
  2016-04-22 at 15:47

  Трябваше да му дадат статуетката тогава онези мушмули. Изкъртва на ниво трейлър (номинацията му е гарантирана). Кинематографията е изненадващо жестока. Изглежда американците успешно са надушили съвършената формула с която (почти) всяка година, да си гарантират качествена Оскарова претенция.

  Отговор

 • Boreto112
  2016-04-22 at 16:00

  Няма как да си израстнал с Батман-ите на титаничния Тим Бъртън и да не следиш всеки следващ проект на гиганта Майкъл Кийтън. Надявам се следващата година да спечели Оскар, заслужава го.

  Отговор

 • 2016-04-22 at 17:12

  Кийтън е голям, ама се съмнявам с тази роля да спечели награда.

  Отговор

Коментирайте