„Listen to Me Marlon” – документален филм за легендата Марлон Брандо

от на 2015-06-22
 

Listen to Me Marlon

Удари ги! Повали ги! С поза, с дума, с поглед. Изненадвай, открий начин да направиш нещата така, както не са били правени никога преди.” Това са думи на Марлон Брандо отнасящи се към актьорството. След премиерата му през януари в програмата на Сънданс, документалният филм „Listen to Me Marlon”, посветен на изключителния актьор, ще се появи на екран в определени киносалони в Щатите и по този повод получаваме трейлър и клип.

Стивън Райли е сценарист, композитор, монтажист и режисьор, като негов съавтор в сценарната дейност е Питър Етеджуй, а най-ценното във филма е фактът, че самият Брандо разказва своята история. Защото „Listen to Me Marlon” е „композиран” изцяло от лични аудиозаписи, правени у дома, на бизнес срещи, по време на хипнотични и терапевтични сеанси, по време на интервюта за пресата – разказът се води от самия Марлон.

Режисьорът има пълната подкрепа на наследниците на актьора и използва наистина уникален архивен материал. „Rolling Stone” характеризира филма доста сполучливо: „Искате Брандо Поверително? Получавате го!

Десет години след като легендата напусна този свят, би било особено интересно, най-вече за по-младите поколения, да чуят част от историята му, споделена от него самия. „Listen to Me Marlon” ще излезе на екран в Ню Йорк на 29 юли 2015, а два дни по-късно – и в Лос Анджелис. Фестивалната му обиколка до момента включва (учудващо!) най-вече Щатите, Канада и Австралия. Това не пречи ние да си стискаме палци, just in case…

плакат

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте