Марк Форстър

Наследството на Станли Кубрик е живо и както бяхме споменали преди време, един от замислените, разработени и нереализирани от маестрото проекти е на път да промени своя статус. През 2012 година Entertainment One бяха взели „The Downslope” с идеята да подготвят телевизионен вариант, но ето че в момента се говори за кинотрилогия.

Собствениците на правата върху проекта Стив Ланинг и Филип Хобс се включват като продуценти в инициативата, заедно с Лорън Селиг („Lone Survivor”, „Black Mass” и предстоящият „Everest”), Бари Левин („Hercules”, „Oblivion”) и Рене Волф (предстоящият „All I See Is You”) и ще работят върху материала заедно с Марк Форстър, който е изборът за режисьор на първата част от трилогията. Той ще остане в продуцентския екип на инициативата, която има пълната подкрепа на семейството на Кубрик и се надяваме бързичко да придобие по-завършени очертания.

Режисьорът споделя:

„За мен е чест и огромна отговорностда поема този проект. Това е една много силна, епична история, разгърната и в психологически план – в тази война брат застава срещу брата, воюват по между си приятели. Вярваме, че ще се получи невероятно интересна трилогия и ще бъде страхотно изживяване да споделям с екипа общата ни страст по визията на Кубрик!”

Станли Кубрик работи по „The Downslope” в годините между неговия дебют „Fear and Desire” и „Пътеки на славата”. Сценарият е написан от него в тясно сътрудничество с историка Шелби Фут, като режисьорът прави много щателно проучване на стотици подробности, създава детайлни карти и си води бележки за бъдещата си работа по филма. Историята е взета от Американската гражданска война – една поредица от битки в долината Шенъндоа между генерал Джордж Армстронг Къстър и полковника от Конфедерацията Джон Сингълтън Мосби, познат с прозвището „Сивият призрак” поради способностите да се измъква неусетно. Неговият кавалерийски отряд е наричан „Рейнджърите на Мосби”, които с бързина и тактически умения надвиват неколкократно доста превъзхождащи ги военни части. Логично е в такава ситуация Къстър да мечтае за отмъщение…

На пръв поглед Марк Форстър изглежда подходящ избор за работа по този проект – все пак да не забравяме, че има в портфолиото си филми като „Спектър на утехата”, „Z-та световна война”, „Finding Neverland”, наградения с Оскар „Балът на чудовищата”, „Ловецът на хвърчила” и какво ли още не. Обаче – винаги идва едно голямо обаче, след като става дума за проект на изключителен майстор като Кубрик – ще успее ли да визуализира разказа така, че да отдаде почит на Кубрик и подготвения от него сценарий? Все пак, не всеки е Спилбърг, за да направи шедьовър като „Изкуствен интелект”…

Ще продължаваме да следим с огромен интерес развитието на проекта, в чиято основа лежат истински събития от преди 150 години. Смятаме благородно да стискаме палци на Форстър, и си пожелаваме да видим трилогията готова на голям екран, за да обобщаваме и анализираме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. За добро или за лошо, никой не може да режисира филм на Кубрик така, както самият Кубрик.

    И въпреки че „Изкуствен интелект“ е добър филм и въпреки обстоятелствата около създаването му, поне за мен не е филм на Кубрик.

    Така че на мен лично ми се иска нереализираните проекти на/от Кубрик да не се пипат. В тази връзка, стискам палци и проектът му за Наполеон също да остане недокоснат.