The Gift

Прекрасно е да видиш Джейсън Бейтман в нещо, което не е нелепа комедия (с ергени по неволя или шефове гадняри)! Още по-добре се получават нещата, когато първият трейлър на предстоящ филм ти създаде усещането, че а-ха си отместил поглед – и ще изпуснеш нещо, а не бива. В случая става дума за „The Gift” – режисьорския дебют на (вече) добре познатия актьор Джоел Еджъртън, в който е ангажирана и талантливата Ребека Хол.

Когато един творец е зад, но и пред камерата – доста неща могат да се объркат. Еджъртън обаче е успял да постигне „крийпи” атмосфера и за момента това е достатъчна атестация за дебюта му. Уважаваме дълбоко трилърите, радваме се като деца на находчиви „туист”ове и още повече – на добри актьори, които работят с интересен материал. И в този смисъл се надяваме, че когато/ако „The Gift” дойде при нас – няма да ни разочарова. Психологическият трилър е продуциран от Джейсън Блум („Whiplash”, „The Purge”). Ето и официалният синопсис:

Саймън (Бейтман) и Робин (Хол) са млади съпрузи, чиито живот върви по план, докато не срещат стар училищен познат на Саймън. След привидно случайни, но подозрително зачестяващи срещи, присъствието на Гордо (Еджъртън) в живота на младата двойка започва да става притеснително, а и зловещо. Една ужасяваща тайна е на път да бъде разкрита след повече от 20 години. Когато Робин научава какво се е случило между Саймън и Гордо, тя си задава мъчителни въпроси: доколко познаваме най-близките си хора и дали грешките от миналото могат да си останат там, където са извършени?…

Междувременно екипът на „The Gift” започна „вайръл” рекламна кампания, като на определени журналисти (а може би не само?!) бяха изпращани специфични малки подаръци от @YourFriendGordo – и те, разбира се, tweet-ваха веднага фактите със снимки. И както казват скептичните отвъдокеански колеги – „дано трилърът да е поне наполовина толкова страховит, колкото е маркетинговата му кампания!”

The Gift” е първият режисьорски филм на Джоел Еджъртън, който излиза на екран в Щатите на 31 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *