Официален поглед към „Tomorrowland” на Брад Бърд

от на 2014-10-09
 

Тomorrowland

„It never was, but is always near, can never be seen, but will always show up—although it disappears the moment it arrives…” Отговорът е Tomorrowland.

По причини, които многократно сме споменавали в новините ни до момента и няма нужда да излагаме отново, „Tomorrowland” на Брад Бърд и Деймън Линделоф е сред най-очакваните фантастични проекти. Въпреки че следим развитието му от години и снимките са приключили доста отдавна, до момента не знаем кой знае какво за сюжета, тъй като всичко се пази в строга тайна – такава, с каквато дори и Дж. Дж. Ейбрамс, Кристофър Нолан и Джордж Лукас не са ни „радвали”.

Сега обаче EW представят първия ни поглед към филма и покрай него получаваме малко повече подробности за историята. Вижте.

Джордж Клуни

Брит Робъртсън

концептуално

Кейси Нютън (Брит Робъртсън) е момиче от Флорида, което обича да се разхожда сред изоставения Кейп Канаверал и да мечтае за бъдещето. Един ден, след като се забърква в малко неприятности, тя попада на мистериозна знчка. Докосвайки я, пред Кейси се разкрива видение за едни по-добър и различен свят – Tomorrowland. Значката и видението отвеждат Кейси до Франк Уокър (Джордж Клуни) – отшелник и нереализирал се изобретател, който знае повече неща за Tomorrowland, отколкото има желание да сподели. Нищо обаче не може да спре Кейси и така пътешествието ѝ към истинския Tomorrowland започва.

Нищо не се споменава за „предпубертетно момиче-робот” (ролята се изпълнява от Рафи Касиди), което би трябвало да помага на Кейси в търсенето на  Tomorrowland, нито за антагониста Хю Лори (за когото чуваме, че няма да е класически злодей), но предполагаме, че повече за тях ще научим, когато видим първия тийзър. Надеждите са, че той ще дебютира този уикенд на New York Comic-Con, въпреки че се съмняваме. Но каквото и да покажат там, ние ще сме доволни.

Сега завършваме с думите на Линделоф, който описва естеството на Tomorrowland и каква е връзката с Уолт Дисни, който е отговорен за вдъхновението на филма:

„Каквото е Хогуортс за магията, това е Tomorrowland за науката: и двете се намират лесно, ако си магьосник и трудно, ако си мъгъл. Уолт Дисни не е герой във филма, но е споменат във връзка с Tomorrowland, като огромен футурист и фен на ракетите, градовете на бъдещето и космическите пътешествия.”

Режисьор на „Tomorrowland” е Брад Бърд, който е и сценарист наравно с Деймън Линделоф и Джеф Йенсен. В ролите са Джордж Клуни, Брит Робъртсън, Хю Лори, Рафи Касиди, Джуди Грийър, Катрин Хан, Кийгън-Майкъл Кий, Тим МакГроу, Пиърс Гордън, Локлин Мънро и други.

Премиерата е 22 май 2015.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2014-10-09 at 15:38

  Това звучи доста интересно и обещаващо. Има голям потенциал. Само, казах само (Фъгхорн Легхорн) да не стане като с Бойни Кораби….

  Отговор

 • Дринов
  2014-10-09 at 19:03

  Оооооо, как можа да го кажеш?! Тук говорим за Брад Бърд!!! Вярно, че го има фактора Линделоф, ама дори и той не може да повлияe толкова зле на нещата, че да се стигне до „Бойни кораби“.

  Отговор

 • heinrich
  2014-10-10 at 14:55

  Само казвам. Все пак знаеш, че не един път сме били разочаровани. Аз този филм си го представям като Westworld… На Майкъл Крайтън… Те такова ми се гледа, макар че много е съмнява, но дори и да е подобно много съм песимист по отношение, че може да достигне нивото на Westworld, който е класика! 😉
  А сега да видя другата новина с трейлъра :)

  Отговор

 • heinrich
  2014-10-10 at 14:59

  Мда! Трейлъра изглежда доста обнадеждаващо в съотстветствие с последната снимка 😉
  Дано, дано, дано, дано само не го усерат…
  Като се пее в една култова песничка, че само си викам даноооо.. даноооооо!!!

  Отговор

 • 2014-10-10 at 17:09

  Според мен ще е поне толкова добър, колкото „Westworld“, който много харесвам. :)

  Отговор

Коментирайте