Нов трейлър на трилъра „Before I Go To Sleep” с Никол Кидман

от на 2014-08-05
 

Помните лиBefore I Go To Sleep”? Ох, извинете, не знаем защо, но този филм провокира у нас неистово желание за тъпи „pun”-ове и словесни каламбури – просто не можем да се удържим. Ако това е първият път, в който попадате на проекта, и нямате представа за какво говорим, става дума за трилъра на Роуън Джофи „Before I Go To Sleep”, в който Никол Кидман изпълнява ролята на жена, която всяка сутрин се събужда без никакъв спомен коя е и какво е правила предишния ден, и постепенно открива ужасяващата истина за причината за състоянието си.

Първият трейлър, който видяхме на филма, сам по себе си не ни впечатли кой знае колко, но както споменахме и тогава, намираме темата с човешката памет за изключително интересна, а и освен това си падаме доста по подобен род трилъри, така че в крайна сметка очакваме филма с интерес и следим развитието на рекламната му кампания. А най-новото  около нея (всъщност малко се забавихме, но това не е болка за умиране), са един по-кратичък трейлър и UK плакат.

Тук няма нищо ново (в положителна или отрицателна посока), което да заслужава отбелязването. Продължаваме да очакваме филма с интерес, но не и с надежда за нещо наистина добро.

Ето и споменатия UK постер, а след това ви предлагаме и един малко по-подробен синопсис.

плакат

Before I Go To Sleep” е създаден по едноименния роман на С. Дж. Уотсън, разказващ за Кристин Лукас (Никол Кидман), която всяка сутрин се събужда без никакъв спомен коя е и какво е правила предишния ден. И всяка сутрин съпругът ѝ (Колин Фърт) съобщава, че в следствие на инцидент тя страда от антероградна амнезия, която не ѝ позволява да помни нова информация повече от ден. Когато с нея се свързва д-р Наш, който ѝ помага да възвърне паметта си, Кристин разбира, че си води таен видеодневник – с него тя се опитва да внесе ред в хаоса на живота си и да достигне до истината в миналото ѝ.

Продуцент на „Before I Go To Sleep” е Ридли Скот, а режисьор е Роуън Джофи („Brighton Rock”), който е и автор на сценария, базиран на едноименния роман на С. Дж. Уотсън. В ролите са Никол Кидман, Колин Фърт, Марк Стронг, Ан-Мари Дъф, Дийн Чарлс Чапман и др.

Премиерата е 12 септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Wight
  2014-08-05 at 14:33

  Това ми мирише на психо-трилър… (е, може би не чак психо, но…). Не разбирам защо Кидман падна толкова ниско с последните си няколко избора на роли и филми(мое мнение)? Или може би се измори от по-сериозните сюжети…

  Отговор

 • Дринов
  2014-08-06 at 09:48

  Не бих казал, че ролите ѝ на хартия са и лоши – просто част от филмите не се получиха. Иначе тя обича да вмъква някоя друга тъпотийка между по-обещаващите си проекти. :)

  Отговор

 • Wight
  2014-08-06 at 10:14

  След блестящата интерпретация на Вирджиния Улф в „Часовете“, очаквах още по-сериозни и драматични роли и персонажи, а някак си след този филм, Кидман не можа да ми се набие на око с нещо по-сериозно. Може би за това така разсъждавам… иначе я харесвам като жена :)

  Отговор

 • Gery
  2014-08-07 at 08:38

  Като зрител , прочел романа още при самото му излизане в България , не можах да повярвам , че Никол Кидман играе главната роля. Разбирам , че визуалния ефект е важен и харесвам Никол , но в книгата героинята е неподдържана жена на средна възраст , която като се гледа сутрин се чуди как се е стигнало до там – тялото й да изглежда толкова зле. Казва си : Кога бях млада , защо бедрата и корема ми висят така , падам си по психолога , който ме потърси , но той е твърде секси и т. н. : )

  Отговор

 • 2014-08-07 at 13:14

  @Wight
  Абе, не можем да я обвиним, че не си е избирала потенциално добри драматични роли след „Часовете“: „Догвил“, „Студената планина“, „Birth“, „Австралия“, „Nine“, „Rabbit Hole“, за който имаше номинация, „The Paperboy“, „Stoker“, „Принцесата на Монако“… все проекти с доста сериозен драматичен потенциал. Както казах, част от тези филми не се получиха, ама вината не е в нея.

  @Gery
  Готина ли е книгата? Извън Кидман смяташ ли, че ще се получи филмът? Без спойлъри обаче. :) :)

  Отговор

 • Gery
  2014-08-08 at 11:24

  Книгата си е писана , сякаш с цел да бъде филмирана . Имаш чувството , че четеш сценарий за трилър , в който си има всичките обрати в сюжета на точните им места. Като гледам тейлъра са запазили доста от атмосферата и най – важните сцени. Според мен ще се придържат към романа почти изцяло.

  Отговор

Коментирайте