Кари Фукунага ще режисира биографията на Дюма „The Black Count”

от на 2014-05-03
 

Кари Фукунага

След успеха на изключителния „True Detective” на НВО Кари Фукунага бързо се завърна към кино-режисурата – съвсем скоро започва работа по екранизацията „Beasts Of No Nation” с Идрис Елба, а се носеха слухове и за „То” по Стивън Кинг, както и за драма за Гражданската война с Едуард Нортън (когото Фукунага нарича „един от най-умните хора, които съм срещал”). „Beasts Of No Nation” явно ще е следващият му филм, докато другите два проекта са малко по-несигурни, особено след най-новата информация за „The Black Count” по книгата „The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo” на Том Райс.

The Black Count” е екранизация по наградената с „Пулицър” биография, която проследява живота на Томас-Александър Дюма, генерал по времето на Френската революция, доверен на Наполеон и син на благородник и неговата чернокожа робиня – успехите му са впечатляващи за епохата, имайки предвид произхода му. Както може би знаете (а ако не знаехте, най-вероятно сте се досетили), генералът е баща на автора на „Граф Монте Кристо” и „Тримата мускетари” Александър Дюма и приключенията му са вдъхновили и двете истории.

Правата за екранизиране на „The Black Count” са на Джон Леджънд и неговата „Get Lifted Film Company”, а проектът е на Sony. Очаква се Фукунага не само да режисира, но и да подготви сценария, което – имайки предвид натоварената му програма – означава, че няма скоро да видим филма. Deadline настояват, че това ще е следващият му проект, но дори и всичко да се подреди по план (а знаете, че тоз късмет е доста рядък в света на киното), пак ще е след като приключи работа по „Beasts Of No Nation”. Е, поне сме спокойни, че не стои без работа, радвайки се на феноменалния успех на „True Detective”.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте