Джейми Фокс като Мартин Лутър Кинг във филм на Оливър Стоун

от на 2013-10-24
 

Джейми Фокс като Мартин Лутър Кинг

На Оливър Стоун явно няма да му омръзне да се фокусира върху исторически фигури, и колкото и да се разсейваме, забавяйки (нетенденциозно) информацията, очевидно двамата с Джейми Фокс ще се залавят с биография на Мартин Лутър Кинг, продуцирана от DreamWorks. При това ще си осигурят подкрепата на семейството на легендарния политик, без която филм за него е обречен, за разлика от Пол Грийнграс, който упорито продължава да работи (без фамилната „благословия”) по проекта си „Memphis”, посветен на последните дни на доктор Кинг.

Все още няма информация дали филмът ще е дотам амбизиозен, че да обхване целия жизнен път на Мартин Лутър Кинг, а отговорен за сценария (за момента) ще държим Карло Салем. И ако си мислите, че само Грийнграс работи по друг проект за Кинг – много се лъжете! Режисьорката Ейва ДюВерней работи по филма си „Selma” със сходна тематика и с Дейвид Ойелоуо в ролята на прочутия политически лидер.

Ще ви информираме дали и кой от проектите, посветени на Мартин Лутър Кинг ще „оживее” – за момента залагаме на упоритостта на Грийнграс. И макар че много харесваме и уважаваме Фокс, Стоун не ни е пръв любимец (това не значи, че не признаваме десетки негови стойностни филми!) и не сме решили още дали да стискаме палци за него… Първо да си подпишат договорите, пък ще се види… кой е по упо/талантлив.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Linkul
  2013-10-24 at 12:03

  Стискам палци проекта на Стоун да се реализира!

  Отговор

 • jo
  2013-10-25 at 22:51

  Стоун не ни е пръв любимец- кои вие бе? Ти, негова милост и Айрин? бахти тъпаците!

  Отговор

 • MadMax
  2013-10-26 at 11:48

  Jo, преди време бях попаднал на една сентенция, която сякаш е писана специално за твоята неприятна личност:

  „Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп“ !!!

  Бъди така добър и направи услуга на света, като си прережеш вените в някоя затънтена помийна яма ! Почивай в мир, гнидо 😉

  Отговор

Коментирайте