Ако следите новините ни, посветени на подготвяния от Брайън Фулър телевизионен сериал „Hannibal”, вероятно знаете, че първоначалната ни реакция към него не беше особено ентусиазирана (причини за това колкото щеш), но постепенно, с попълването на актьорския екип и най-вече с обявяването, че Мадс Микелсен ще е човекът, който ще изиграе иконичния канибал д-р Ханибал Лектър, интересът ни лека-полека се покачи и в момента това е един от сериалите, които очакваме с голям интерес.

Разбира се, имаме леки притеснения, но предвид митологията на героя и качеството на част от филмите (и книгите), в които се е подвизавал, смятаме, че е нормално. Надявахме се тези ни притеснения да бъдат разсеяни от първия трейлър, но за съжаление това не се случи – не за друго, а защото ставаше въпрос за прекалено кратичък тийзър, от който беше невъзможно да се добие някаква ясна представа нито за тона, нито за атмосферата, нито за сюжета.
Сега обаче NBC представиха нов, удължен международен трейлър, който в голяма степен върши точно това, на което се надявахме.

Пак си се усеща „телевизията”, особено в част от изпълненията, но едва ли може да се избяга от това. Не че не се е случвало, де.

Но както и да е, трейлърът разкрива един-два обещаващи момента и смятаме, че ще се получат нещата, стига сценаристите да са малко по-фокусирани и да запазят част от енигматичността на Лектър, а да не се впускат в рационализиране на психопатията му с разни ретроспекции за кофти детство или несподелени любови.

За финал ви черпим с долните снимки (да се надяваме, че в сериала ще има повече такива неща) и с галерия от постери на главните действащи лица.

Ханибал

Ханибал

Hannibal” е създаден и подготвян от Брайън Фулър („Pushing Daisies”), режисьори на част от епизодите са Дейвид Слейд и Гийермо Наваро, а в ролите са Мадс Микелсен, Хю Данси, Лорънс Фишбърн, Каролин Давернас, Скот Томпсън и др.

Премиерата е 4 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам да ли това е най-коректната тема, хо сериалът беше едно от най-яките неща ,които съм гледал тази година. Заслужава да се похвали на 100% и ако е пропуснат ,то определено трябва да му се обърне внимание.