Мартин Шийн, Дейн ДеХаан

Поредната позакъсняла новина, за съжаление, но за сметка на това използваме възможността да отбележим двама актьора с един камък… така да се каже. Проектът е продължението „Невероятният Спайдър-мен 2” (сигурни сме, че скоро ще се уреди с някое по-грабващо заглавие), за който единствената новина досега беше, че Джейми Фокс може да влезе в ролята на злодея Електро, но за съжаление все още не е официално потвърден. Сега обаче получаваме още няколко интересни подробности, които са съвсем сигурни.

Преди няколко седмици из нета се появи списък с имена на актьори, които може да се уредят с ролята на Хари Озбърн – Сам Клафлин, Еди Редмейн, Дъглас Буут, Брейди Корбет и Бойд Холбрук бяха сред тях, но миналата седмица режисьорът Марк Уеб официално обяви, че новият Хари ще е Дейн ДеХаан, когото последно гледахме в „Lawless”, но ни направи по-силно впечатление в „Chronicle”.

Честно казано, звучи ни обещаващо – ДеХаан има малко чалната физиономия, а всички знаем, че Хари просто като приятел на Питър е пълна скука и единственият му смисъл е да последва по стъпките на баща си (очакваме да видим и самия Норман в продължението).

Вторият актьор, за който научихме този месец, е Мартин Шийн. Той се завръща в ролята на чичото на Питър Паркър, който – едва ли е голяма изненада, дори и за тези, които не са гледали филма, и надяваме се, че няма да приемете това за ужасен спойлър – умира в „Невероятният Спайдър-мен”. Дори само едно-единствено нещичко да знаете за историята на Спайди, вероятно е смъртта на чичо Бен, която тласка Питър към съдбата на „your friendly neighborhood Spider-man”.

По думите на самия Мартин Шийн „Не знам каква ще е ролята, но пак ще съм „чичо Бен” в „Спайдър-мен” следващата година. Снимаме през февруари.” Не сме сигурни каква е реакцията ни към това изявление – от една страна харесваме Шийн и смятаме, че сцените му с Андрю Гарфийлд бяха доста добри и дори финалната му реч не ни издразни. От друга страна обаче, няма как героят действително да се завърне (това ще е богохулство за всички комикс фенове), а ако се мотае наоколо като съвестта на Питър ще е адска скука. Най-вероятно ще станем свидетели на толкова добре познатите ни „флешбеци”, което като че ли ще ни подразни най-малко от изброените тук възможности.

Ако не друго, вече знаем кога започват снимките и поне част от участниците са официално потвърдени. Но не забравяйте, че „снимаме през февруари” не значи кой знае колко – снимките ще са дългички, пост-продукцията още повече, а премиерата е чак 2 май. 2 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *