Първи трейлър на „Реликвите на смъртните: Град от кости”

от на 2012-11-20
 

Реликвите на смъртните: Град от кости

Само преди ден ви ъпдейтнахме с нов трейлър на екранизацията на свръхестествения-фентъзи-тийнейдж-роман за млади вещици „Beautiful Creatures”, но, за добро или за зло, това не е единственият предстоящ проект, който се е „прицелили” в тийнейджърските портмоненца.

Джудит Ръмелт, по-известна с псевдонима си Касандра Клер, е авторка на пет (с шести в проект да излезе през март 2014) тома с „ърбан фентъзи” (wtf?), озаглавени „The Mortal Instruments”. И да – съвсем естествено, първият е вече екранизиран. Нарича се „Реликвите на смъртните: Град от кости” („The Mortal Instruments: City Of Bones”), като след него са „Град от Прах”, „Град от Стъкло”, „Град на Падналите ангели”, „Град на Изгубените души” и предстоящият „Град на Небесния огън”. За момента нямаме нищо против „кокалите”, защото са първи. Все още не се обсъждат кино-продължения, но и до това ще се стигне. Неизбежно е.

За какво иде реч? Наглед обикновената тийнейджърка Клеъри Фрей (в ролята Лили Колинс, която навсякъде изглежда леко учудена и все едно ще заплаче всеки момент) открива, че е наследничка на фамилната линия „Ловци на сенки – Shadowhunters”, тайна организация от млади воини-полуангели, продължаващи древната битка с демоните за надмощие в нашия свят. След изчезването на майка ѝ, Клеъри се присъединява към ангелския „отбор”, който я отвежда в един неподозиран Ню Йорк, наречен Долния свят, изпълнен с демони, вещери, вампири, върколаци и други неумрели (и смъртоносни) създания.

Нямаме ама абсолютно никакво обяснение за страстното влечение на младите поколения към свръхестественото и за женската продуктивност в писането на подобни романи. Може би Джоан Роулинг стартира лавината, но сякаш след и паралелно със Стефани Майър една орда авторки се занадпреварваха да пишат фентъзи – Априлин Пайк с нейната поредица „Криле” (по детски наивни истории за феи) и Ерика Ленард Джеймс със сексуалната поредица „Петдесет нюанса...” цитират директно вдъхновение от Майърс; Холи Блек (авторка на поредица за „модерни феи” и „The Spiderwick Chronicles”) пък е приятелка на Касандра и се случва двете да си „прехвърлят” или цитират взаимно герои; Ками Гарсия и Маргарет Стол работят усилено по продължаването на поредицата „Beautiful Creatures”; Сюзан Колинс с нейните „The Underland Chronicles” и разбира се, с трилогията „Игрите на глада” също май попада в тази категория „бестселър- авторки”… Сигурно пропускаме и още заглавия, ала горко им на тийнеджърите: как се ориентират сред това „многообразие” – нямаме идея!

Връщаме се към новината с допълнение, че снимките на „Реликвите на смъртните: Град от кости” са приключили преди дни, а филмът се очаква на екран на 23 август 2013 година, като сценарият отново е дело на дами – Марлене Кинг (автор на успешната телевизионна поредица „Pretty Little Liars”) и Джесика Постиго.

Покрай Лили Колинс в роли ще видим още Джейми Кембъл Боуър, уважаваните от нас Джонатан Рис Майърс, Джаред Харис и Лина Хийди, Кевин Дюран, Кевин Зийгърс и др. Режисира норвежеца Харълд Зварт, който има в актива си „Една вечер в бар Маккул”, „Агент Коуди Банкс”, „Розовата пантера 2” и „Карате кид”. Какъв екшън ще се получи от „Реликвите на смъртните” – на този етап дори не ни е интересно да предричаме…

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2012-11-20 at 18:05

  О, боже! Поредните простоти, които няма да гледам. Не мога да не кажа, че кадъра на 1:03 е доста впечатляваш, особенно пък изродския кадър на 0:16…. Той изкърти мивката. наистина изглежда як. ама до тук. Отначалто музиката малко ми напомни на последния Батман….. А Лили Колинс освен за секс за друго май не с’тааа.. 😉 С кеф бих и го порнал, пък макар и във филм 😉

  Отговор

 • Дима
  2012-12-30 at 14:51

  от къде мога да го изтегля и да го гледам?

  Отговор

 • 2012-12-30 at 16:01

  Коментарът на Дима е нагледен пример за това, че понякога естественият отбор просто не работи. :(

  Отговор

 • Саша
  2013-04-12 at 17:51

  Имам усещането че ще пролея 50 литра сълзи за да го гледам… Просто тоса се развълнувах че че ще има филм по книгата, че се разпищях и бас ловим, че целия свят ме е чул!

  Отговор

 • 2013-04-14 at 14:22

  Дръж се Саша, че ще има и втора част!

  Отговор

 • Криси
  2013-05-05 at 01:36

  Когато разбрах че ще правят филм по поредицата толкова се зарадвах. Пищях, подскачах и веднага звъннах на най-добрата ми приятелка (също фен на „Реликвите“) и ѝ казах че ще има филм (И тя като мен пищя и ми спука тъпънчето).
  Издирвах от интернет всякаква възможна информация. Аз съм луд фен на „Реликвите на смъртните“ Цялата ми стая е в прекопирани реликви от филма. Изгредала съм трейлъра най-малко 15 пъти. Наизустила съм го на английски и превода на български.

  Отговор

 • Rosen Koichev
  2020-01-15 at 05:06

  как е истинското име на клери

  Отговор

Коментирайте