Лорънс Фишбърн

След като отметнахме двете най-важни кастинг новини около NBC сериала „Ханибал” – Мадс Микелсен като доктор Лектър (отличен избор и супер приятна изненада) и Хю Данси като ФБР агента Уил Греъм (скучна и безлична работа, ама кой знае, може и да грейне най-неочаквано) – сега е ред на по-второстепенните попълнения в актьорския екип. Но понеже става дума за Лорънс Фишбърн, решихме да проявим малко уважение и да му отделим внимание.

Според TV Line Фишбърн, когото последно видяхме на малкия екран в „CSI: От местопрестъплението”, се готви за ролята на Джак Кроуфорд, старшия агент, който контролира ФБР отдела за така наречените поведеченски науки – отдел, натоварен с незавидната задача да разкрие и залови сериен убиец/канибал.

Във филмите ролята се изпълнява от Денис Фарина („Manhunter”), Скот Глен („Мълчанието на агнетата”) и Харви Кайтел („Червеният дракон”), но колкото и добри да са актьорите, героят винаги е бил леко 2-измерен и клиширан. Може би в сериала ще има малко повече развитие?

Снимките на пилотния епизод (Дейвид Слейд ще режисира) започват съвсем скоро, така че очаквайте още подробности в най-близко бъдеще. И като стана дума, все още не сме сигурни защо въобще го наричат пилотен, а не просто първи епизод – доста нетипично за един сериал, пък бил той и толкова „високопрофилен”, „Ханибал” вече е одобрен за 13 епизода. Така че да не се мотаят, ами да започват да снимат наред. После ще му хвърлим едно око и ще видим какво е положението – ще се гледа ли, ще го зарежем ли на четвъртия епизод, или както често става, ще ни допадне и телевизията ще го спре, защото я рейтингът не бил чаааак толкова добър или пък не оправдавал бюджета (а „Ханибал” със сигурност няма да е евтин).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Исам да попитам дали аз съм единствения на който „Мълчанието на агнетата“ не му се е харесал. Говоря за филма, понеже книгата е супер, но филмът ми се видя доста скалъпен все едно са го направили за ей така просто да има филм! А по новината, този по горе не ми изглежда подходящ за ролята.

  2. “Мълчанието на агнетата” е шибан шедьовър! Според мен нещо не си го гледал како трябва. 🙂 🙂

  3. „Мълчанието на агнетата“ е брилянтен и като книга, и като филм! Просто в романа специално Джак Кроуфърд е много по-развит и интересен като персонаж.