Първи тийзър трейлъри на „Man of Steel”

от на 2012-07-22
 

На тазгодишния Comic-Con група щастливи фенове вече имаха възможност да видят първите кадри от „Man of Steel” (до нас достигна единствено постерът), а сега е ред и на всички останали. Разбира се, като „простосмъртни”, ние получаваме само частичка от видяното – за нас няма екшън сцени, няма генерал Зод, няма дори Лоис Лейн – но това не бива да ни учудва или пък да ни разочарова, още повече, че тийзър трейлърите не са никак лоши и по прекрасен начин илюстрират какъв ще бъде тонът и посоката на филма.

Това, което трябва да знаете преди да видите трейлърите, е, че всъщност единствената разлика между тях е гласът зад кадър – единият е на Кевин Костнър като Джонатан „Па” Кент, а другият на Ррсел Кроу като Джор-Ел – така че не потривайте доволно ръце пред перспективата за повече кадри.

Според нас тийзърите си вършат работата чудесно – първо ни карат да искаме да видим още, което е основната им функция и, второ, както вече казахме, прекрасно илюстрират тона на филма, който (ясно личи) ще е в традицията на модерните по-мрачни и реалистични комиксови (а и не само) екранизации.

Супермен брадясал работяга? Последния път, когато коментирахме по темата, казахме, че този факт ни харесва, защото сме на мнение, че в днешно време Супермен в оригиналния си вариант би изглеждал като абсолютен анахронизъм, но напоследък си мислим, че голяма част от очарованието на образа се крие в този… да го наречем „наивитет” и  не сме сигурни, че пълната му липса няма да го лиши от същността му.

И последно, наистина прави впечатление това, за което се говореше усилено след Comic-Con, а именно, че в кадрите липсва характерният за Зак Снайдър „кадансов” стил. Дали и целият филм ще е така, само времето ще покаже.

В пантеона на супергероите Супермен е най-разпознаваемият и уважаван герой на всички времена. Кларк Кент/Кал-Ел (Хенри Кавил) е млад журналист на 20 и няколко години, който не може да се почувства част от света, неспособен да си представи свръх-силите му. Изпратен преди години на Земята от изключително развитата, далечна планета Криптон, Кларк се измъчва от въпроса кой е и защо е тук. Възпитан от осиновителите си Марта (Даян Лейн) и Джонатън Кент (Кевин Костнър), Кларк скоро научава, че супер способностите му водят до трудни решения. И когато Земята е нападната, дали тези свръх-сили ще запазят мира или ще разделят и победят света ни? Кларк трябва да стане героя, познат като Супермен, за да се превърне в последната надежда на човечеството и да спаси близките си.

Режисьор на „Man of Steel” е Зак Снайдър („300”, „Пазителите”), а в ролите са Хенри Кавил (Супермен/Кал-Ел/Кларк Кент), Кевин Костнър и Даян Лейн (Джонатън и Марта Кент), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Лорънс Фишбърн (Пери Уайт), Майкъл Шанън (Генерал Зод), Антие Трауе (Фаора), Ръсел Кроу (Джор-Ел) и Айелет Зурер (Лара Лор-Ван).

Премиерата е 14 юни 2013.

Повече за филма можете да научите в новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Z
  2012-07-22 at 11:14

  Брей, брей… виж ти! Чуден трейлър, пълен с клишета и все пак чуден. И не липсва кадансовия стил, на мен усещането ми е точно кадансово. „S“ът също е хубав. Развлекателното кино май претърпява еволюция, навлиза като че ли в по-зрял период. Мисля си, че имено този „наивитет“ вече е демоде, да не кажа неадекватен.

  Отговор

 • heinrich
  2012-07-22 at 14:05

  Тийзьрчето е много готино. Адски много ми харесва и мсиля, че филмчето ще е много хубаво. Надявам се да е такова.
  Изгледах го няколко пъти и нека да споделя впечатления ако може:)
  Първото, което мога да споделя е за режисьорите. Уважавам много и двамата (единия тук е продуцент) и двамата правят сттрахотни филми.
  Лиспва заигравката с каданса на Снайдер ( и по добре, че го няма, макар че това е само тийзър и нищо не се вижда на него), но пък тук виждаме нещо наистина доста по зряло да го наречем.
  Другото което ми прави впечатление е, че първия тийзър с гласа на Костнър е много по хубав( те са еднакви) за разлика от втория с гласа на Кроу, който пък на мен нещо не стои не на място (имам предвид гласа на Кроу. не че гласа му не е готин де, но не ми се връзва с представите и идеите за Супермен)
  Следващото, коеото забелязвам, както упоменах малко по горе е за един доста по зрял подход. Не се забелязва и помен за намек за стереотипа изграден за супер мен. Тук виждаме нещо о зряло. По мрачно, по обикновенно, по нормално. Което поне на мен адски ми допада. Виждаме обикновен човек, работещ, пътуващ (може би) изкарващ прехраната си. Търсещ себе си. Няма и намек и помен от стереотипа изграден за Супер мен, коеот от своя старна е нещо много хубаво и ако и в действителност е така. Мисля, че би било просто прекрасно.
  Последното нещо, което виждам( и може би най важното ) е кардите, постройката им. начина на заснемане. и т.н, която не знам за вас, но на мен адски много ми напомня и прилича на начина на заснемане на един велик режисьор, а именно Терънс Малик. И това адски много ми допада и харесва. Не знам за вас, но например кадъра с чайката и другия кадър с кучето (да не збаравя и кадъра с прането) е все едно излязла от „Дървото на Живота“
  Разбира се и дума не може да има за някакви опити за сравнение меджу двата филма, както и между творчетсвото на тези режисьори, но за мен от това, коеот видях в този тийзър адски ме кефи.
  Просто начина и подхода на филма, а явно и на тези режисьори са им поумнели главите и са наитина помислили да седнат и да направят нещо свестно, защото и двамат са много кадърни.
  Мисля си, че ако наситина са имали малко по различен, зрял и по умен и по интелигентен подход към този филм (както и малко по дарк и мистик да кажем, което би било просто страхотно!) смятам, че би се получил един отличен филм кйто си залужава.

  Отговор

 • heinrich
  2012-07-22 at 14:21

  П.С. Кадъра с пепедурата е почти аналогичен с „Дървото“. Морето, мрачното небе (тук виждам доста аналоги, но не това е важното в случая) по скоро виждам една борба с човека, с природата, с борбата за оцеляване, прехраната и начин на живот. Трудностите, които би изпиал човек и т.н и т.н. не ми се пише… и без това ми е зле и ми е мътна главата не мога в момента да се изразявам много добре……..
  А да не забравим и Кавил. Да защо не!! Брадясал супермен!!!! Просто страхотно! Показва човек очукан от живота. Колко ще се ррадвам, ако този супер мен няма нищо общо със супер емн така да се каже :) 😉 Просто супер!!!
  Другото нещо коеот забелязвам е в летежа. Просто е срахотен и няма нужда от коментар. Но това, което виждам като промяна е прибраните ръце (като ракета) вместо едната напред. Което също е промяна и кефи към по добро.
  Абе изобщо страшно много промени и мисля, че всичко това е за към много по добро!!!

  П.С на П.С-а.
  Кога най накрая ще сложите един бутон за редакция на комнетарите по-дяволите!!!!

  Отговор

 • heinrich
  2012-07-22 at 14:24

  Пак П.С по дяволите.
  Забравих музиката. Просто удря право в десетката!!!!!!!!
  Няма да я коментирам и анализирам. Просто я слушам. Тя сама си говори……
  А ония тримата нека си спорад за Цимер, Деспла и Хауърд в една друга новина 😉

  Отговор

 • MadMax
  2012-07-22 at 14:39

  Музиката е взаимствана от „Властелина на пръстените – Задругата на пръстена“ … не е оригинална, но пък е подходяща за трейлъра.
  А иначе наистина има кадри, които сякаш са извадени от Дръвото на живота … но това само по себе си не показва до голяма степен стила на филма … иначе и на мен ми харесва реалистичния подход :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-07-22 at 17:37

  За мен „Пазителите“ е най-добрият филм правен по комикс до сега.Да видим дали Снайдер няма да надмине себе си естествено с Нолън до себе си

  Отговор

 • 2012-07-23 at 11:43

  @Z
  То е демоде, но си е част от образа. :)

  @heinrich
  Бреййй, филм който те провокира, браво. Сега ако отидеш и на кино… :) :)

  Пазителите ми е любим филм!

  Отговор

 • Gogoto
  2012-07-23 at 12:37

  Като цяло няма да преписвам какво е писал heinrich, в по-голямата част съм съгласен с него. Анимационните версии на Супермен, заедно с Батман са ми едни от най-любимите спомени от детството, но няма как да не призная, че оригиналния имидж и стил както на анимациите, така и на първите игрални филми ( RIP Кристофър Рийв ) леко би стоял леко нелепо в 2012 и Зак Снайдър, (а и Нолън преди него) са наясно с това. Преди писах, че имам известни трудности да се „настроя“ на реалистичната вълна на Нолановите Батмани, при положение, че бях свикнал с шашавите версии на Бъртън и компания, но постепенно се убеждавам, че това е правилния начин да се пренесат тези класически фиктивни герои на DC в 21 век. Може би голяма част от тая моя промяна на нагласата се дължи на Watchmen, а и в известна степен на много приятната поредица DC Universe Original Animated Movies. Ако не сте я гледали, намерете си я, има доста стилни филмчета във нея. Та да се върна на темата – тийзърите ми харесаха, но се надявам, че наред с чисто реалистичната визия, Снайдър ще вмъкне и доста от стилистиката на Watchmen, която му се превърна в запазена марка. Един вид филма да е мрачен коктейл от Нолановите Батмани с Watchmen/300/Sucker Punch бекграунд. Знам, звучи доста несъвместимо на пръв поглед, но нищо не се знае…. Аз тези дни ще гледам да отида на някоя прожекция на последния Батман, защото трейлъра който гледах преди Прометей ме заинтересува страшно и все по-положително гледам на цялата трилогия.

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-07-23 at 16:13

  Невероятно!Аз не посмях да го напиша, че тайничко се надявам да има нещо и от атмосферата на Sucker Punch..

  Отговор

 • tosem
  2012-07-23 at 19:06

  От снимките, които видях досега на Хенри Кавил в костюма на Супермен, мога да кажа, че стои страхотно в ролята, точно така си го представям. Да ме прощава Кристофър Рийв, филмите с него също са ми любими, но с този зализан перчем… ммне. Брайън Сингър също сгреши много, като реши да следва старата визия. Ако Кавил се справи добре и като актьор, освен като визия, филмът има шансове да стане „The Definitive Superman Movie“. Имам големи очаквания, дано не се разочаровам. :-)

  Отговор

 • 2012-07-25 at 15:56

  Какво точно от „Sucker Punch“ искате да видите тук? Ако ще е реалистичен, няма как да има нищо от него.

  А за зализването, защо ми се струва, че и в този филм Супермен ще е зализан? Тези кадри, които виждаме тук, са преди той да открие призванието си.

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-07-25 at 17:09

  Да има мрачна атмосфера най-общо казано.Поне да е на нивото на „Пазителите“ за мен и това ще е достатъчно :) всичко по-надолу ще е провал, но не го вярвам това мисля, че ще се получи много-добър филм, а и Хенри Кавил ми харесва още от както игра заедно с Джонатан Майерс(друг мой любим актьор) в „Тюдорс“.

  Отговор

 • Gogoto
  2012-07-26 at 00:48

  Става дума за някой и друг детайл от визуалния стил нa Съкъра… Може да беше безмислен фетишистки буламач, ама хващаше окото 😀

  Отговор

 • 2012-07-27 at 11:50

  Много му беше специфична стилистиката и не съм сигурен, че ще пасне на „Супермен“. Не говоря за качествата му въобще. :)
  Единственото, което виждам аз като добра идея е това, което вика AzUrAL за мрачната атмосфера, ама това се постига и без много „eye candy“. :)

  Отговор

Коментирайте