Съвсем определено, рекламната кампания на суперочаквания (епичен) завършек на Нолановата трилогия за Батман „Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”) не само не се развиваше на нивото на „Черният рицар”, но направо си отсъстваше – имаше една-две снимки, но те не се броят – и беше крайно време да видим нещо съществено, защото вече бяхме започнали да се притесняваме.

За щастие, през последните два дни от „Warner” позапретнаха ръкави и в нета се появиха няколко интересни viral елемента, а днес представиха и третия (вероятно последен) трейлър. Сигурни сме, че вече знаете всичко за филма, така че направо вижте!

Честно казано, първия път трейлърът не ни впечатли. След това обаче го гледахме отново и отново и постепенно, както казват на английски, „it grew on us” и сега ни допада адски много. Харесва ни, че Нолан продължава традицията да не разкрива целите си филми още в трейлърите. Харесва ни бавният спокоен тон, който постепенно ескалира, но без помощта на бомбастична музика и „бууум елементи”. Харесва ни, че филмът изглежда като директно стилистично и тематично продължение на „Черният рицар” и отново ще имаме „комиксов” филм, който е доста далеч от това, с което по принцип свързваме  понятието.

В последния трейлър, който пуснахме, споменахме, че не сме съвсем сигурни, че и „Batwing”-а ни кефи, но сега вече сме на друго мнение. „This isn’t a car“ – напомня ни на тоталната класика: „Roads? Where we’re going, we don’t need roads”.

Режисьор на „The Dark Knight Rises” е Кристофър Нолън, а в ролите са Крисчън Бейл, Майкъл Кейн, Гари Олдман, Том Харди, Ан Хатауей, Джоузеф Гордън-Левит, Джуно Темпъл, Марион Котияр, Даниел Санджата, Джош Пенс, Матю Модийн, Том Конти и Джоу Кинг.

Българската премиера на филма е 27 юли 2012.

Повече за филма вижте в новините ни до момента.

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

„Черният рицар: Възраждане” („The Dark Knight Rises”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Бе като не ви кефи, не ви кефи – какво сте тръгнали да си търсите причини. 🙂 Не знам обаче, на тоя сайт ли попаднах на изказване как Прометей ще смачка Батман… И ако да, то какво още търся тук. 🙂

    Бтв, и мен не ме кефи. С по-малко сополови реплики, повече гъргорещ Бейн и никакъв Цимер щеше да е друго.

  2. Аз съм мегафен и паля свещички Прометей“ да се окаже хубав и успешен, но дори и аз не смятам, че има какъвто и да е шанс срещу „Черният рицар“. 🙂 🙂 Някой в коментарите беше изказал предположения, че ще изкара 400 млн. 🙂 Аз в целият свят не залагам на толкова. 🙂

  3. Абе какво ни е еня, кой колко ще изкара? То е напълно ясно, че след като „Черният рицар“ в Америка се нареди непосредствено след „Титаник“ (тогава го нямаше още „Аватар), сега ще е още по-добър резултата и то с минимална реклама. Вярни, че тогава и смърта на Леджър изигра роля в приходите, но и иначе щеше да е на подобаващо място.

    Но все тая. В два поредни месеца, ще се изкефим на МАКС – надявам се, че и Рицаря ще можем да видим на най-големия екран!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  4. Ей, Дринка, ако Прометей изкара повече от Лигавия рицар, ще черпя!

  5. От всички комиксови герои любим ми е Батман – защо ли..
    Американците като си нямат славна история с велики воини & герои, са си измислили комикси. Имат толкова много.. развиват се от години в тая сфера.. и в това са перфектни, признавам ги. Но докато всички супер-герои са някакви мутанти, полу-богове или от други светове, БАТМАН е един от малкото, който е Човек(ът-прилеп). Всичко са технологични „играчки“ и затова и новата трилогия го определи съвсем точно като „рицар“ – на новото време. Противно на масовото схващане, той дори не може да „лети“ с крилата/перелината си, а по-скоро да „кръжи“. Всичко, което прави, е за своята доблест и чест,, а в последните заглавия търси и себе си. Това ще е един подобаващ завършек от новата трилогия и затова се надявам да е най-епична и мащабна. Ще го дочакаме и него в България.
    Относно приходи – комиксовите герои винаги ще са печаливши, още по-ефектни & динамични. Това винаги е масовата публика, но винаги ще има и обикновени филми за ценители. И което е най-хубавото: за всеки влак – пътници. Всеки филм се разпространява и хората сами избират какво да посетят или жанра.. Им все пак сравнения, но няма нужда да е жестока конкуренция. И стига с тия прословути оценки в стил „ИМДб“ – вие там гласувате ли? Или оставяте на масовия потребител с достъп до интернет – младите най-вече, да оценяват със своите критерии. А има филми, които изглеждат съвсем различно, когато пораснем и ги гледаме отново…

    На „Прометей“ ще му сложат поне 18+ 😀 а преобладаваща част от зрителите са младежи – от там ще изгубят доста приходи. За по-възрастните, ако не са почитатели на научната фантастика, няма да е чак такава тръпка (ако са израснали само с култовите стари уестърни или военните бойни екшъни). А филмът ще е толкова мащабен и оригинален, че ще бъде от най-добрите сред свои води, без да има нужда да се сравнява с други от тази година.


    :P.S.: Според мен това лято изключително много приходи ще натрупа „Ледена епоха“ 4 3Д – забавление за абсолютно всички и досега поне обещава да е изключително изживяване =)

  6. Прометей го търсете някъде над милиард приходи то Игрите на глада, колко изкара?500-600 млн?

  7. Съгласен съм с новобранеца Gloripeace! 🙂

    Колкото до това кой ще има повече приходи саз си мисля че ще бъдат наравно!
    Или поне прилепа ще има малко предимство!

    Защо ли? Ами защото и малки и големи знаят кой е той, какъв му е бизнеса и за какво се бори! 🙂
    Там човек знае какво да очаква.Някъв пичага в готин костюм, готини технологични джаджи, готини превозни средства, летящи такива от типа This isn’t a car 😀 😀 лошите пичове също са готини и т.н. Да не забравяме готините мацки! 🙂

    А при Прометей кво? Ми такова че има много хора които и представа си нямат кои са пришълците, какъв е този space jokey, коя е Рипли ит.н. Те изобщо не са чували че има такива филми! Има много такива вярвайте ми!
    За тях това е поредният филм с готини ефекти в който група хора отиват на няква планета, срещат някви гадове, и след героични премеждия оцелява само един, в най-добрият случай двама, които успяват да избягат от гадовете! 😀
    За това много хора ще го пропуснат. Това важи с пълна сила за голобрадите! 😀

    А ако дойде време да си говорим за втора част тогава вече нещата ще са по друг начин!
    След като го свалят от онези сайтове 😀 и видат че има хляб в тази работа вече положението ще е друго!

    🙂

  8. Така е и на мен Батман ми е любим,защото е единствения супергоерой както някой споменха горе без някакви супер сили или да е ухапан от прилеп.В момента той е май единствения от жанра за супергерои който имат черен тон,което страшно добре.

  9. Българските заглавия не се превеждат буквално – това ми е пределно ясно!
    Но защо ми се струва че отначало го разпространяваха „Тъмният“ рицар?

    (Black knight“ (2001) „Черният рицар“ е комедия, в която негърът (името ; ) Мартин Лоурънс се оказа от наши дни в Средновековието и трябваше да помага със съвременните си знания за спасяването на някакво царство – позабравил съм го ; )

    Ta.. Дарк е „Тъмният Мрачен“ рицар. Това, че се движи в черно (просто няма по-тъмен цвят, но пък винаги модерно ; ) не го характеризира. Дрехите не правят човека. А „титлата“ му идва от това, че се прокрадва в сенките.. и в кошмарите на злодеите. Както и от това, че той не е „нощна птица“ – той е „нощен прилеп“ =)


    Друго, за което няма смисъл да се спори – дали 1-вите пълнометражни филми (без да броя филма от 66-та поне, ретро ТВ-сериите или всички анимирани версии ; ).. няколкото последвали или новите „Нолан“ са по-добри: просто времената се менят!
    Аз съм реколта ’89 и обожавам творчеството на Тим Бъртън (след декада „Тъмни сенки“ се задава : ) И атмосферата на 1-вите 2 филма е чиста готика (Готъм = готик сити, прототип на Ню Йорк ; ), пропита с мрак & мистична атмосфера. На Бъртън не са му позволили да режисира 3-тия филм „.. Завинаги“ – защото ставал прекалено мрачен и щели да загубят част от детската комикс-аудитория, и всички приходи от реклами, плакати, играчки.. наистина понякога продуцентите ти налагат да се съобразяваш с пазара. И постепенно Батман се превърна в това, което е днес. Много повече динамика, ефекти & екшън, за да бъде модерен.


    :P.S.: & хайде нещо като за десерт – ако не сте го гледали. Един от най-добрите Фен-арт клипове, посветени на Прилепа. Със специалното участие на Жокера, Пришълецът & Хищникът. Наскоро дублирани малкото диалози от също ентусиазирани български фенове:

    „Batman: Dead End“ by Sandy Collora (2003) „Батман: Задънена улица“ –

    http://vbox7.com/play:07b8b56e5c

    ^В^

  10. Вчера гледах „Отмъстителите“ и честно казано, въпреки страхотния хумор, невероятни визуални ефекти и Тони Старк, останах някак дистанциран и не бях въвлечен в спасяването на света. На моменти почувствах филмът стерилен, еднообразен, повтарящ се. Нещото, което ме изненада е, че след като си тръгвах не изпитвах никакво желание да го гледам втори път.

    Не знам дали героите се изтъркаха в съзнанието ми с всички филми направени зя тях преди „Отмъстителите“. Или големите изпълнение с невероятно динамика и добър монтаж апокалиптични битки започват да ми втръсват или просто очаквах твърде много, но останах по-скоро разочарован, отколкото очарован от филма.

    Като фен на Нолан, чакам последният филм от трилогията му за Батман с нестихващ интерес и силно се надявам да остана впечатлен за пореден път от първия. 🙂

  11. Или големите, изпълнени с невероятна динамика и добър монтаж апокалиптични битки започват да ми втръсват, или просто очаквах твърде много, но в крайна сметка останах по-скоро разочарован, отколкото очарован от филма.*

  12. Аз също. Но моментите с битките ми се сториха много протяжни и отегчителни на моменти, въпреки че имаха своите страхотни моменти.

    Спокойно мога да кажа, че това е филм, за който не съжалявам ни най-малко, че съм си дал парите и от добрите летни хитове. И все пак, не ме грабна по начина, по който го направи „Аватар“ да речем. 🙂

  13. Просто забавление в най-чистия му вид, лишено от дълбока емоционалност. В което няма нищо лошо, в крайна сметка. 🙂