Трейлър на „Брулени хълмове” на Андреа Арнолд

от на 2011-09-20
 

"Wuthering Heights" („Брулени хълмове”)

Знаете как е с класическите романи – мине се, не мине време и на бял свят излиза поредната n-та екранизация и романът на Емили Бронте „Брулени хълмове” не е изключение.

По принцип се отнасяме скептично към тези нови интерпретации – предпочитаме си класиките като тази от 1939 на Уилям Уайлър – но от време на време се появява филм, който макар и да не се откроява с някакви супер качества, си заслужава да му хвърлим едно око. Такъв е случаят с „Wuthering Heights” на Андреа Арнолд.

Причината за интереса ни към него е Арнолд, чиито „Fish Tank” доста харесваме и ни е интересно как след модерните проблеми на „чавовете” се е прехвърлила към класическите, вечни теми. Пък и ни е любопитно да видим съвременен филм, сниман във формат на кадъра 4:3.

Няма достатъчно кадри, за да коментираме по-подробно, но като цяло ни изглежда доста… „moody” и определено ни грабва. В интерес на истината не всички ревюта на филма са мега-положителни, но за нас това не е от значение, ние ще му хвърлим око, така и така.

Британската премиера на филма е на 11 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 
  • Виво
    2011-09-20 at 13:14

    изглежда доста приятно! дано само да не е „измуднен“ до крайност!

    Отговор

  • 2011-09-21 at 09:42

    супер. браво за 4:3 – напомня ми на Дейвид Лийн от 40-те („Brief Encounter“) което никак не е зле :)

    Отговор

  • 2011-09-21 at 10:19

    @Виво
    Ха-ха, ще трябва да го гледаме, за да видим, колко точно ще е измуден. “Измуднен” е супер дума. :) :)

    @радо
    Не вярвам да е толкова добър, но какво пък… :)

    Отговор

  • 2011-09-24 at 22:49

    много скепсис ме обзема…
    Харесвам „Fish Tank“ и не съм гледала дебютния пълнометражен на Андреа Арнолд „The Red Road“, обачеее… съм традиционалист по отношение на романтичната класика…
    Ето новият „Джейн Еър“ – въпреки че Васиковска никак не се вписва в традиционни представи за персонажа, се справя прекрасно под „диригентството“ на Кари Фукунага и в компанията на Майкъл Фесбендер (ох!)…
    Не си представям модернистичност тук… може би защото харесвам Файнс и Бинош в „класиката“ от 1992, а най-нелепото от всичко е, че не ми е попадала версията от 1939 с Лоурънс Оливие… ееех, историята… 😛 😀

    Отговор

  • 2011-09-25 at 12:20

    От секви „Джейн Еъри“, „Гордости и предразсъдъци“ и сие класики, намирам „Брулени хълмове“ за най-приятана и ще му хвътрля един поглед на това, ако ми изпадне.

    Отговор

    • Marvin 9000
      2016-06-25 at 22:43

      И аз харесвам най-много Брулените хълмове. Най-малко сантименталност има в него, но „Мидълмарч“ на Елиът е велика.


Коментирайте