„Гавра” на Ървин Уелш

О, какво доживяхме?! Джеймс Макавой ще влезе в ролята на лудото ченге Брус Робъртсън, родил се в мозъка на Ървин Уелш. И това ако не е шантава новина…

След като „Трейнспотинг” се превърна в тотален хит (а колко отдавна всъщност беше това…), няколко романа на шотландския творец са в основата на проекти за кино. Според думи на автора пред The Playlist, основният актьорски екип включва Джейми Бел в ролята на партньора на ченгето, както и Алън Къминг като шефа му. Самият Уелш ще продуцира филма, а режисурата е поверена на Джон С. Беърд, чийто филм “Cass” от 2008 година Ървин Уелш много харесва.

Filth проследява приключенията на сексуално вманиачения и пристрастен към кокаина Робъртсън – шотландски полицай, който вместо да разследва убийство, се оплита в собствените си странности, проблеми и грижи, гарнирани с гадни бъзици с колегите и многобройни сексуални завоевания.

Джеймс МакавойМного ще ни бъде любопитно как „доброто момче” Макавой ще се вмъкне в кожата на разхайтен, откровено луд персонаж – защото няма как герой на Уелш да не притежава тези важни отличителни черти! Чели сме в интервюта на Джеймс, че преди да срещне съпругата си, актрисата Ан-Мари Дъф, той е бил доста невъздържан в употребата – най-вече на алкохолни разнообразия. Опитомен и вразумен след съвместната им работа по уникално-добрия сериал “Shameless” (който никой и никога може би няма да покаже у нас), в последните 6-7 години Макавой се оказа един от най-търсените млади актьори. Той получава и адмирации за разнообразните и стойностни роли, с които се захваща. Искрено вярваме, че се е нагърбил с новата Уелш-задача в пълно съзнание за последствията – и при (очакван) успех, и в случай на катастрофа!

А как точно ще бъде екранизиран монолога на тенията, която живее в червата на ченгето – това още никой не може да подозира! На вашето внимание – една истинска (по автора) паразитна мисъл „Проблемът ми е, че имам прекалено проста биологична структура, която не позволява пресътворяване на всичките ми велики и благородни мисли в добри дела”.

Снимките на Filth започват през януари 2012 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments