Джо Джонстън

Мине се, не мине време и Джо Джонстън („Джурасик парк 3”, „Джуманджи”, „Човекът вълк” и предстоящият „Капитан Америка”) изръси нещо за така мечтания от феновете „Джурасик Парк 4”. През годините обаче, ние се научихме да не му обръщаме особено внимание, тъй като в приказките му нямаше абсолютно нищо веществено, за което да можем да се захванем.

Причината, поради която си мислим, че този път може да има нещо вярно в бръщолевенето на Джонстън и съответно да ви го представим е, че наскоро в нета се появиха новини, които за първи път от много време насам звучаха истински, а именно,  че Спилбърг (единственият човек, който еднолично може да извади филма от development hell), заедно със сценариста Марк Протосевич, обмисля идеи за съживяването на франчайза.

Недейте обаче, да се вълнувате прекалено, защото част от нещата, които казва Джонстън, вече сме ги чували и според нас са въздух под налягане. Ето какво казва той пред Screen Rant:

“В момента водим дискусия за “Джурасик парк 4”. Най-важното нещо, което мога да ви кажа е, че той ще е стартът на нова трилогия, която ще тръгне в различна посока – абсолютно различна поска, която е много вълнуваща и напълно различна от всичко, което сме виждали досега. Започва с историята на първата трилогия, но после тръгва по свой път. Това е всичко, което мога да ви кажа за момента.”

За да уточним, нищо, което да не сме чували до момента. Джонстън говори за тази трилогия от доста време и както казахме, поне ние не му вярваме. И честно казано, единственият начин, по който го виждаме замесен в четвърти „Джурасик парк” е, ако „Капитан Америка” се окаже голям хит. И то като продуцент, защото тогава ще трябва да снима продължения и едва ли ще има време за „Джурасик парк”. Но пак повтаряме, това са някакви могъщи спекулации.

И за да илюстрираме защо не му вярваме на Джонстън, нека да споделим за още един проект, който той се надява да осъществи. На въпрос дали е показал „Капитан Америка” на своя приятел Джордж Лукас, той отговаря следното: „Знаете ли, ако той иска да го види, ще му го покажа. Опитвам се да убедя Джордж да направи филм за Боба Фет”. На очевидния следващ въпрос дали той би го режисирал, Джонстън споделя: „С удоволствие, ще е много забавно”.

Казахме ви!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Съвет от мен: не използвайте програми за директен превод на интервюта, цитати или синопсиси. В повечето случаи, българския превод излиза трагичен, независимо колко добра е програмата. Доброто старо човешко познание на езика ще свърши много по-добра работа от изкуствения интелект.

    Колкото до Джурасик парк 4, ще го гледам ако ще и инсекта Уве Бол да го режисира. Да, толкова отдаден фен на поредицата съм!!

  2. Никога не използвам програма за директен превод. Никога! Просто нямам чак такива познания за езика и по някой път превеждам буквално. Какво те притеснява конкретно?

    И аз би гледал филма който и да е режисьор, но въпроса е, че те няма да го направят! 🙂

  3. Аз не бих го гледал ако се казва „Джурасик парк“ независимо в каква „абсолютно различна посока“ ще тръгне. Защо трябва да се повтаря схемата? Какво, ще размножат този път динозаврите в Мексико, но те ще избягат и ще нападнат Ню Йорк, а? 😉 😉

    Иначе качествен филм за Боба Фет би било добра идея!

  4. Нищо конкретно, просто някои от цитатите ми напомнят за една програма дето ми я хвалеха, а се оказа, че превежда прекалено директно. Без да броим правописните грешки. Както и да е, не е болка за умиране. Ти поне се стараеш сам да си превеждаш, това не го знаех и затова се обърках. No offense.

    А филма ще го направят, вЕрвай ми. И то в 3D. Кой би пропуснал възможността да покаже динозаврите от Джурасик Парк в 3D??

    Това е уникална възможност за Спилбърг. До две години, Джурасик Парк 4 ще е факт!

  5. 3D та 3D! То ефекта вече се загуби. При игралните филми седи малко плоско, т.е. само в дълбочина и почти го няма към залата. Това е разбираемо, защото при бърз монтаж окото не може да се адаптира. Само какъв ефект имаха научно популярните филмчета в началото. Вярно, няма динамика, но всичко се случваше в залата. Няма да забравя първия път когато посетихме IMAX-а (всъщност в първия ден когато го отвориха 🙂 ) имаш един динозавър, който ти се озъбваше буквално на 50 см от лицето. После трябваше да обяснявам на жената, че не е било само срещу нея, а че всички сме го видели еднакво. Това явно напомня за първите прожекции на кино въобще… е свиква се. 😉

    П.П. По горе забравих да кажа (за кой ли път вече, но гледам да не пропускам да се изфукам), че познавам бащата на Боба Фет! 😉 😉 😉

  6. @Век
    None taken! 🙂 Но сега ми стана интересно, дай да я видя тази програмка! 🙂
    А относно прогнозата ти, а дано!!! 🙂

    @Тихомир (Tito)
    Ефекта дето изкача срещу теб е панаирджийска работа. Не искам да гледам такива игрални филми. 🙂 А за „Джурасик парк“ конкретно, съм убеден, че може да излезе нещо прилично, стига да се заемат правилните хора. А не просто онези помяри от студиото- което-не-бива-да-бъде-назовавано да го дадат на някой левак за да им изкара кинти.

    П.П. Знаем за твоята любов с Темуера! 🙂 🙂

  7. Епа я си превеждам с Гугъл транслейт филмите, ама не ми пречи де, странно – и на хората не им пречи, щом още никой не ме е набарал. :p
    Oтносно 3D-то, единственият филм, на който ме впечатли беше „Аватар“, всичко останало, дето го гледах (при това някой от филмите бяха на Дисни и Пиксар) си беше живо извиване на ръце, за някой лев отгоре.
    За съжаление, в Русету нямаме IMAX, че и аз да видя как е. 🙁

  8. Скокни до Софето, тука има! IMAX 🙂 🙂
    За мен анимациите изглеждат нaй-яко в 3D. Oт игралните ме изкефиха „Аватар“ (duh!) и „Tрансформърс 3“.

  9. Вярно, че IMAX-а донякъде е „панаирджийска работа“ – ние тогава затова и го посещавахме, въпреки че филмите си бяха тъпички. Беше страхотно забавление това на екрана, както и какво се случваше с децата около мен. 😉