Джейсън Стейтъм в трилър на Тейлър Хакфорд

от на 2011-04-19
 

Джейсън Стейтъм

Джейсън Стейтъм най-накрая ще участва в качествен филм. Не се тревожете, пак ще има екшън, бой, вероятно преследвания с коли и може би дори една-две сцени, в които главният герой ще бъде принуден да си съблече ризата, но за първи от доста време насам, филмът обещава да е наистина як трилър. Всъщност като се замислим, за първи път откакто се запознахме с него в „Две димящи дула”. Има и други филми, в които ни радва и по принцип си падаме по безмозъчни екшъни, но ако още веднъж излезем от киното и чуем „Е, да кара кола може” направо ще си изповръщаме червата.

Parker” обаче звучи добре – очаква се да е истински съвременен ноар, Тейлър Хакфорд ще режисира, а Джон Дж. МакЛафлин („Черният лебед”) е адаптирал „The Hunter” на Доналд Уестлейк. През 1962, романът на Уестлейк, написан под псевдонима Ричард Старк, запознава феновете на кримките с крадеца Паркър – главен герой на общо 24 романа. И на три не особено точни екранизации – класиката „Point Blank” с Лий Марвин, „Full Contact” с Чоу Юн Фат и „Payback” с Мел Гибсън.

Сега към тях може да се присъедини и Стейтъм, стига преговорите да приключват успешно. Ето какво казва Хакфорд за проекта пред Variety: „Не искам да заседна в един жанр… Това, което най-много ми харесва в този материал е, че можеш да вземеш жанров сценарий и да го превърнеш в страхотен филм.

Ако не сте гледали нито един от изброените по-горе филми и не сте чели романа, ето един съвсем кратък, но достатъчно ясен синопсис: „Крадецът Паркър е предаден от жена си и партньора си, застрелян и оставен да умре. Но той оцелява и иска не само да си върне откраднатите пари, но и да си отмъсти.

коментари
 
Отговорете »

 
 • MadMax
  2011-04-19 at 11:30

  Не знам какво ще се получи от това, но „Payback” беше жесток филм !!!

  Отговор

 • 2011-04-19 at 12:17

  мда… сред кандидат-режисьорите за този проект беше де палма

  Отговор

 • 2011-04-19 at 16:42

  Стейтъм според мен го гласят за след 10-15 години да е новия Брус Уилис…

  Отговор

 • 2011-04-19 at 20:22

  @MadMax

  „Payback” не ми е сред любимите филм, но става. :)

  @радо

  Де Палма щеше да е готин избор (той винаги е такъв :) :) :) ), но на теб няма какво да ти обяснявам. :) :)

  Хакфорд също не е зле!

  @AceXe /Юлиян Спасов/

  Все са го нагласили! :)

  Отговор

 • 2011-04-19 at 22:54

  Дринов, помниш ли Транспортер кога излезе?! И Стейтъм там направи първото си вече екшън впечатление. Минаха няколко години без нищо ново с него и след това рязко почнаха на година поне два екшъна с него да излизат. Вече се насочва и към трилърите. Не знам мога и да греша, но имам предвид, че стремглаво върви към ТОП 10 на най-големите кино имена.

  Отговор

 • 2011-04-20 at 11:13

  То Брус Уилис не е в Топ 10 на най-големите имена, та Стейтъм ли!? За да си сред тях, трябва да си изиграл поне една истинска драматична роля.

  Отговор

Коментирайте