Като големи почитатели на жанровото кино и най-вече на научната фантастика, внимаваме много за появата на нови произведения в жанра. И докато умираме от кеф, когато някой като Дени Виленьов прави нов Дюн за всичките пари на света, същото толкова се кефим, когато млади, независими артисти навлизат в тематиката и успяват да доведат визиите си до екрана. Такъв е случаят с предстоящия филм на мултиталантливия Flying Lotus (по рождение Стивън Елисън), който е DJ, рапър и продуцент, а вече и режисьор.

Припомняме, че филмът му се нарича Ash и разказва историята за Рая, която се събужда на мистериозната планета Аш, където открива, че целият екипаж на космическия й кораб е жестоко избит. В следващия момент тя се запознава с Брайън, който се представя като някой, изпратен да я спаси, но кой на кого може да има доверие е неясно, докато атмосферата на планетата става все по-опасна.

В ролята на Рая ще влезе Ейса Гонсалес, а Брайън е изигран от Арън Пол.

Вижте трейлъра сега:

Всъщност още откакто видяхме първите кадри от филма, знаехме, че това ще е поне визуално впечатляващо произведение. От този трейлър виждаме, че историята също е любопитна, но повече от това – светът е изграден подробно, а в така или иначе просторните рамки на научната фантастика са вкарани и елементи на хорър, мистерия и трилър, което само може да ни радва.

Визуалната презентация на Ash без съмнение е най-впечатляващата част от рекламните материали до сега, но можем само да се надяваме, че сценарият е също толкова добър, че да задържи интереса ни за целия филм – визуалното е хубаво, но един филм не може да е само красиви картинки. Със сигурност ще се оглеждаме за още реклами, имайки се предвид, че филмът за момента освен това няма официална премиерна дата.

Ash е режисиран от Flying Lotus (Kuso) по сценарий на Джони Римлер. В главните роли са Ейса Гонсалес, Арън Пол, Беула Коале, Айко Увейс и Кейт Елиът.

Премиерата се очаква догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *