Като цяло криминалните филми, особено такива по действителни събития, обикновено се фокусират или върху героите, техните мотивации, какво ги е накарало да станат престъпници или органи на реда, или пък се фокусират върху метода на престъплението. Сега обръщаме поглед към едно заглавие, което вероятно ще бъде комбинация от двете неща, а всъщност иска и да разкаже история, чиито криминални елементи са само маска, зад която се крие истинско зло.

Става дума за новия филм на Джъстин Кързел The Order, който дебютира по-рано тази година на фестивала във Венеция, а съвсем скоро получава и широката си премиера. The Order разказва истинската история на организирана групировка, оперираща в северозападните Щати през 80те години, които обират банки и крадат коли, но един ФБР агент скоро започва да подозира, че всъщност всички тези престъпления само маскират истинската цел на група расисти, които вярват в превъзходството на бялата раса и подготвят терористичен атентат на собствена земя.

Още откакто разбрахме, че този филм ще събере на екран Джъд Лоу и Никълъс Холт, искахме да го гледаме. Сега знаем, че актьорският състав освен това е попълнен от Тай Шеридан, Джърни Смолет и Марк Мерън, а имайки предвид, че проявяваме голям интерес към работата на Джъстин Кързел, очакванията ни още повече се увеличават.

Вижте трейлъра сега:

За съжаление ни се струва, че този трейлър е една идея по-дълъг и ни показва прекалено много от елементите, които ще включва The Order – криминалното разследване, историята за групата на „бялото братство“, но и отношенията между различните герои, властовите структури в различните организации, а и екшън историята, около която всичко е построено. Можем само да стискаме палци на Кързел да е успял да събере всички тези нишки в една кохерентна и балансирана цялост, защото разказът определено ни се струва интересен и вълнуващ, а този актьорски състав бихме го гледали с огромно удоволствие. За щастие премиерата предстои скоро и не се налага да чакаме много, докато имаме възможност да видим крайния резултат.

The Order е режисиран от Джъстин Кързел (Macbeth, Assassin’s Creed) по сценарий на Зак Бейлин (Bob Marley: One Love, The Crow), който адаптира книгата The Silent Brotherhood на Кевин Флин. В главните роли са Джъд Лоу, Никълъс Холт, Тай Шеридан, Джърни Смолет, Одеса Йънг, Алисън Оливър и Марк Мерън.

Премиерата е насрочена за 6 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не ви се струва, трейлърите вече прекалено много предварителна информация хвърлят вместо да остави аудиторията да се чуди какво ще стане в слеващия момент.

    1. Напълно си прав,колега .Предполагам,че много от кинокомпаниите решават „по подразбиране“ ,че по-възрастните зрители са изкуфели,а по-младите са невежи и се „застраховат“ против ситуации като в брадатият виц :
      – Мило,кой филм ще гледаме?
      – „Акули-убийци“
      – А за какво се разправя?
      – …за един кон,който мечтае да стане певец