Клинт Истууд е една истинска легенда и докато последните му няколко филма може да не бяха особени хитове нито сред публиката, нито сред критиците, самият му статус на жива легенда му гарантира поне някакъв интерес. Човекът освен това е на 94 години и няма как да не му свалим шапка за това, че продължава да работи, макар че по всяка вероятност сега ще говорим за последния му филм.

Той се нарича Juror #2 и разказва историята на семеен мъж, който е повикан да бъде съдебен заседател, както е възможно да се случи на всеки един американски гражданин. В случая на Джъстин Кемп обаче, на него му се пада да е заседател на съдебния процес за убийството на млада жена, в което той подозира, че може да е имал неволна роля. Кемп е поставен пред моралната дилема дали да се предаде на властите, или да използва позицията си, така че да наклони присъдата в една или в друга посока.

Любимецът ни Никълъс Холт заема титулярната роля, а го подкрепя страхотен екип, поведен от винаги чудесната Тони Колет, Дж. К. Симънс, Крис Месина, Зоуи Дойч, Кийфър Съдърланд, Лесли Биб и др.

Вижте трейлъра на Juror #2  сега:

Бидейки точно това, което очаквахме – отново размишление над американския мит за героичност и индивидуализъм в лицето на трудния всекидневен живот на обикновените хора, всъщност ни се струва, че филмът може да бъде доста емоционално влиятелен. Поне този трейлър поставя чудесно везните, които главният герой трябва да претегли – видимо високите му морални ценности срещу раждането на детето му, личната доблест срещу това да предпазиш семейството си. По всичко личи, че Juror #2 ще бъде разказ, който добре разглежда всички страни на тази дилема, а това, че ще бъде изигран от страхотни актьори, които обичаме да гледаме, е само бонус.

Juror #2 е режисиран от Клинт Истууд по сценарий на Джонатан Ейбрамс (Escape Plan). В главните роли са Никълъс Холт, Тони Колет, Дж. К. Симънс, Крис Месина, Зоуи Дойч, Кийфър Съдърланд, Лесли Биб и др.

Премиерата ще бъде на 1 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments