Знаем, че Silo на Apple TV+ нямаше кой знае каква гледаемост и отзвук, като повечето хора знаят за него единствено, че е с участието на перфектната жена Ребека Фъргюсън в главната роля, но явно сериалът все пак е имал достатъчно зрители (поне по стандартите на Apple), че да получи и втори сезон. А предвид факта, че той е адаптация на цяла поредица от пост-апокалиптични романи, стига да има интерес към него, вероятно ще има и още сезони.

Началната завръзка в Silo е сравнително позната – преди много време и поради неясни причини, повърхността на планетата е станала необитаема. Единствените останали 10 хил. души живеят в масивна структура, изкопана 144 етажа под земята, където всички живеят и работят, но не знаят нито кой, нито кога е построил. Като във всяка подобна милитаризирана структура, която цени сигурността над всичко, много хора са отчаяни, пазителите на реда са над всички останали, а въпросите стават все по-неизбежни и все по-сложни за властта.

За разлика обаче от множество подобни разкази, тук фокусът не е върху социалните неравенства, макар че те са голяма и важна част от наратива и подобно на други представители на жанра, хората са разделени пространствено на богати и бедни. В Silo обаче акцентът твърдо върху мистерията – тази на убитите хора и тази за това какво се случва със света извън силоза.

Предлагаме да видите трейлъра на втория сезон, но предупреждаваме, че в него има спойлъри за финалното разкритие в първия. Ако не сте го гледали – препоръчваме го, струва си.

Ясно е, че важната част от историята ще бъде какво и как Джулиет ще открие сега, когато е извън силоза. Учудваме се обаче, че толкова внимание ще бъде отделено на останалата част от познатия каст, които останаха назад – обикновено тези разкази се фокусират само върху новите разкрития на героите. Именно и заради това смятаме, че този втори сезон има много интересен потенциал, защото ще разгледа една всъщност рядко засягана тема в подобни разкази – какво се случва, след като революционерът е приключил с делото си? Какво правят последователите му, които трябва да продължат да живеят в старата система?

Silo е създаден от Греъм Йост по книгите на Хю Хауи. В главните роли са Ребека Фъргюсън, , Тим Робинс, Комън, Хариет Уолтър, Ави Наш и др.

Първият от новите десет епизода ще се появи в Apple TV+ на 15 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *