През последните няколко години Гай Ричи работи неуморно и в момента, докато все още очакваме да излязат няколко от обявените му проекти – историята му за младия Шерлок Холмс, наречена Young Sherlock, е в продукция, Fountain of Youth с Джон Кразински и Натали Потман вече е сниман, а In The Grey с Хенри Кавил и Джейк Джиленхол се очаква в кината още през януари 2025 г. – разбираме, че той подготвя и още едно любопитно предложение.

Ясно е, че това темпо на работа не може да ражда само бисери, но можем да се радваме, че на човека явно му се работи и половината Холивуд също умира да работи с него. Новият му проект, засега наречен Guy Ritchie’s The Associate, събира елита на британската сцена в лицето на Хелън Мирън и Пиърс Броснан, които ще играят не друго, а родителите на абсолютния ни любимец Том Харди.

Историята ще се върти около семейство елитни фиксъри, които живеят в Лондон, но широката им мрежа от клиенти е пръсната из цяла Европа и включва гангстери, бизнес магнати и какви ли не други мрачни особи, чиито репутации зависят от това никой да не разбира точните параметри на дейностите им. С една дума, предвиждаме че това ще е ново попълнение в криминално гангстерската филмография на Ричи, но повече в стила на Джентълмените – няма да се занимава с ниските етажи на престъпността и дребните мошеници, както в първите му филми, а отново с богатите и още по-престъпни босове, които рядко имат положителни качества.

Имайки предвид, че проекта е съвместна работа с Paramount+ и е сериал, предполагаме, че всеки епизод ще разкаже различна история за някои от клиентите на семейството. И докато сме сигурни, че тези отделни истории ще са забавни, абсолютната истина е, че нямаме търпение просто да гледаме Том Харди в нова роля на суперкомпетентен герой, който обаче трябва да навигира и семейните си отношения. А в добавка, едва ли има някой, който, по-добре от Хелън Мирън и Пиърс Броснан, би могъл да изиграе бивши екшън герои, които сега просто контролират собствения си бизнес и син.

Както обикновено, Ричи ще режисира и продуцира сериала, а сценаристи са редовният му сътрудник Айвън Аткинсън, Ронан Бенет, Роб Бъркъл, Дейвид С. Гласър, Боб Яри и Дейвид Хуткин. Абсолютно признаваме, че е притеснително толкова готвачи да са се набутали в една кухня, но пък интересното е, че този сериал първо е бил замислен като spin-off на хита Рей Донован. Всички връзки със сюжета на Лиев Шрайбър вече са премахнати, но предполагаме, че някои от сценаристите получават кредит още за работата си по тази първоначална идея.

Ще следим за още новини около сериала и ще споделяме първи кадри, които не очакваме преди лятото догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *