Толкова много вече сме говорили за новата версия на Носферату (Nosferatu), която Робърт Егърс подготвя от години, че рискуваме да се повторим. По-лесно ще е ако просто прегледате новините ни до момента. През юни месец успяхме да видим първи тийзър, а сега от Universal са решили да ни зарадват с нов пълен трейлър.

Разбира се, добрите новини никога не идват сами, а в този случай са придружени и от лоши. Премиерната дата се измества за следващата година, но поне не с чак толкова много. Носферату ще дебютира и по родните екрани, та всички фенове има какво да очакват.

Вижте новия трейлър:

Споменавали сме с какъв интерес очакваме тази нова версия на Носферату и този трейлър, макар отново да не разкрива кой знае какво, не променя това ни чувство. Рекламната кампания упорито държи пълния облик на Орлок обвит в мистерия, което рядко се случва с подобни трейлъри в днешно време. Робърт Егърс се е доказал като майстор на потискащата и мрачна атмосфера, а този филм просто трябва да бъде удавен в такава.

Припомняме ви, че през 2022 година оригиналният Носферату чества сто години от създаването си. Той е неофициална адаптация на класиката на Брам Стокър Дракула – продуцентите от Prana Film не получават правата върху книгата, което ги кара да сменят имената на героите. Все пак те снимат и изкарват филма си, който веднага бива нападат от близките на Стокър. Дълго време Носферату се е считал за изгубен, но можем само да се радваме, че копия са оцелели въпреки съдебното решение да бъде унищожен.

Вижте и един официален плакат на Носферату, който приканва зрителите да се отдадат на мрака:

Носферату (Nosferatu) е режисиран от Робърт Егърс (Вещицата, Фарът, Викингът) по негов сценарий. В ролите, освен Лили-Роуз Деп и Бил Скарсгард, ще видим още Уилям Дефо, Никълъс Холт, Ема Корин, Арън Тейлър-Джонсън и др.

Премиерата за България е насрочена за 3 януари. В Щатите ще дебютира по Коледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *