Понякога чистото количество проекти, което Netflix изкарва, е не просто невъзможно за проследяване, но дори обезкуражава опитите да се следи какво те правят и с кого, просто защото вероятно толкова много неща никога няма да бъдат изгледани и защо въобще да се интересуваме от тях. Затова обаче подбираме да се фокусирааме върху проекти на хора, които харесваме и най-вече – такива, които не гледаме много. Такъв човек определено е Кийра Найтли.

Преди известно време споделихме за два предстоящи проекта на Найтли, която не играе особено много напоследък, но затова пък си избира все неща, които ѝ отиват и звучат любопитно. Сега получаваме първи кадри от колаборацията ѝ с Netflix Black Doves, която ни звучи доста интересна.

Припомняме, че Black Doves се върти около Хелън Уеб (Кийра Найтли), жена на политик, която всъщност е шпионин и от години е предавала тайните на съпруга си на сенчестата организация, за която работи. Когато обаче любовникът ѝ е убит, животът на Хелън се обръща с главата надолу и единствено най-добрият ѝ приятел Сам (Бен Уишоу) може да й помогне. Сам е привикан от мистериозната шефка на Хелън, Рийд (Сара Ланкашър). Професионалният убиец Сам също има собствени проблеми, след като последната му поръчка се е объркала и сега се завръща да го преследва. Двамата се впускат в мисия, която ги отвежда до широко разпростираща се конспирация, която свързва мрачните води на подземния свят на Лондон с наближаваща геополитическа криза и ги кара да се съмняват в собствените си избори.

Убедени сме, че Кийра Найтли и Бен Уишоу ще бъдат страхотни на екран заедно – и двамата са харизматични по един нетипичен и особен начин, който много отива на подобни шпионски разкази. Освен това и двамата са запознати с екшън жанра, но не са типичните екшън звезди, което прави участието им в подобни проекти още по-интересно. Сара Ланкашър пък се превърна в огромна звезда на английската сцена след безумно популярния ѝ сериал Happy Valley, заради който сме много навити да я гледаме в нов проект.

Black Doves е създаден от Джо Бартън (The Lazarus Project, Giri/Haji).

По английска традиция сериалът е само шест епизода и ще бъде достъп в Netflix на 5 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment