Безупречният Килиън Мърфи ни е отколешен любимец и миналата година най-сетне го видяхме да се качи на сцената на Академията и да получи заслужени я си (дори забавил се) „Оскар“ за един от най-големите филми на 2023 г. – Опенхаймер. Територията на Мърфи обаче, извън колаборациите му с Кристофър Нолан, винаги е била по-малкото, независимо кино и историите за родната му Ирландия и изключително се радваме, че той се завръща към тази си страст.

Новият филм на Мърфи се нарича Small Things Like These и е адаптация на едноименния роман на Клеър Кийган. Историята се върти около продавач на въглища, който се забърква в тайните на местен женски манастир и открива както техните, така и своите заровени спомени.

Вижте трейлъра сега:

Дори за секунда не се учудваме, че целият маркетинг е фокусиран върху представянето на Мърфи – нямаме никакво съмнение, че то отново е брилянтно. Тематиката на Small Things Like These е типично ирландска – работническо семейство, католическата църква, тайните и заровените травми, по-ирландска не може да стане работата. Само че сме сигурни, че за да продуцира и участва във филма, Мърфи наистина вярва в него и историята му, а на този етап сме готови да му се доверим във всяко едно негово начинание.

Първите отзиви освен това вече са на място, след като Small Things Like These отвори Берлинале – берлинският международен филмов фестивал и заслужи „Сребърна мечка“ за изпълнението на Емили Уотсън, една от актрисите, които смятаме, че спокойно може да застане рамо до рамо с Мърфи. Със сигурност нямаме търпение да видим съревнованието им на екран.

Ето го и официалният синопсис:

Отдаденият баща Бил Фърлонг работи като продавач на въглища, за да изхранва семейството си. Той открива притеснителни тайни, които местният манастир пази, както и някои истини за самия себе си, което го принуждава да се изправи срещу своето минало и мълчанието, значещо съгласие, на малък ирландски град, контролиран от католическата църква.

Small Things Like These е режисиран от Тим Миелантс (Peaky Blinders, Legion) по сценарий от Енда Уолш (Disco Pigs, Hunger), който адаптира романа на Клеър Кийган. В главните роли са Килиън Мърфи, Емили Уотсън, Айлийн Уолш, Мишел Феърли, Клеър Дън и Хелън Бейан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *