Някои хора смятат, че има огромно значение кога студията решават да пуснат новите си филми и не отричаме, че има явни тенденции – лятото е за хорър и безмозъчни блокбастъри, есента и ранната зима са за престижни драми, януари е за боклуци. Твърдо обаче вярваме, че това няма как да бъде вярно, когато става дума за дългоочаквания нов филм на Понг Джун-Хо.

Припомняме цялата история – преди повече от две години беше обявено, че корейският майстор ще режисира екранизация на романа на Едуард Аштън Mickey7, озаглавена Мики 17 (Mickey 17). Мина време, появи се кратък тийзър, който обяви, че филмът трябва да излезе през март 2024 г., но той отново беше забавен и най-сетне ще имаме възможност да го видим през януари 2025 г. Значи ли нещо премиерната дата през януари, не можем да спекулираме, единственото, което знаем е, че нов проект на Понг Джун Хо не се изпуска, каквото и да става. Не всички негови филми са за масова публика – Okja например е трудно обясним и вероятно нямаше да изкара много пари на Netflix в киносалоните и докато и най-големите ни любимци могат да направят неща, които в крайна сметка не са за нас, ни се струва, че Мики 17 ще ни бъде точно по вкуса.

Филмът разказва историята на титулярния Мики, изигран от Робърт Патинсън, който бяга от скапания си живот и решава да се запише да бъде „Заменим“ – робот, част от човешка космическа експедиция, който е изпращан да върши най-опасните и дори самоубийствени задачи, защото тялото му може да бъде регенерирано с повечето си спомени. Проблемите обаче идват, когато два от клонингите се засичат и трябва да намерят начин да живеят заедно, против всички правила.

Вижте трейлъра на Мики 17 сега:

Запознатите с книгата на Едуард Аштън веднага ще споменат, че този отявлено комедиен тон е доста различен от оригиналния роман – и там има шеги, но цялостната атмосфера определено не е такава, каквато виждаме в трейлъра. Само че имаме огромна вяра на Понг Джун Хо, който по принцип прави адаптации, които не са едно-към-едно с източника си. Освен това нямаме търпение да видим Робърт Патинсън в тази роля, защото той е страхотен, но най-близкото нещо, което напоследък е правил до комедия е Добри времена и ни е страшно любопитно да видим как ще се впише тук. Затова пък няма никакво съмнение, че Марк Ръфало и Тони Колет, както се вижда още в тази реклама, ще са наслада за всичките сетива.

Мики 17 (Mickey 17) е написан и режисиран от Понг Джун Хо (Memories of Murder, The Host, Mother, Snowpiercer, Parasite). В главните роли са Робърт Патинсън, Наоми Аки, Марк Ръфало и Тони Колет.

Премиерата е насрочена за 31 януари 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *