Само преди няколко седмици успяхме да видим първите снимки от подготвяната нова адаптация по вампириския роман на Стивън Кинг Сейлъмс Лот (Salem’s Lot), а вече получаваме и официален трейлър. Филмът беше обявен още през 2019 година, а снимките приключиха две години по-късно. Каква точно е причината Warner да забавят премиерата с цели три години остава мистерия.

Самият Стивън Кинг е имал удоволствието да гледа новата екранизация и споделя, че е много добра. Според него започва бавно, но се отплаща в пъти към финала. Авторът също написа по-рано през годината, че не е сигурен защо Warner Bros. не го пускат. Смята, че няма от какво да се срамуват.

Вижте официалния трейлър на Сейлъмс Лот:

Не можем да кажем, че сме особено развълнувани от видяното, но се надяваме Гари Дауберман да се справи подобаващо. Това ще е третата адаптация на романа на Кинг след телевизионния филм на Тоби Хупър от 1979 и минисериала от 2004 година. Единствената лоша новина е, че Сейлъмс Лот няма да получи разпространение по кината, а ще се появи в стрийминг платформата на MAX.

Филмът разказва за писателя Бен Миърс, който се връща в родния си град в щата Мейн. Той иска да загърби мъката от миналото и да започне живота си на чисто. Привидно спокойното ежедневие обаче не е каквото изглежда. Зла сила е надвиснала над градчето и съвсем скоро ще се наложи Бен да се бори за живота си и да отблъсне вампирско нашествие. Действието ще се развива през седемдесетте години на миналия век.

Вижте и един официален плакат:

Сейлъмс Лот (Salem’s Lot) е режисиран и написан от Гари Дауберман (Annabelle Comes Home). В ролите ще видим Люис Пулман, Макензи Лий, Алфри Уудард, Бил Камп, Джон Бенждамин Хики, Николас Кровети, Уилям Садлър, Дебра Кристоферсън и други. 

Премиерата е насрочена за 3 октомври  и, както вече споделихме, ще бъде в стрийминг платформата на Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. СтивО съвсем изкука последните години, та не бих очаквал адекватна оценка. Жалка пародия на писателско величие.