Ако ви е трудно да си спомните подробностите от Смъртта може да почака, не сте сами. Да, всички знаем, че беше последният филм на Даниел Крейг като Бонд, но сюжетно? Тук-таме изплува някой спомен. Едното нещо, което обаче помним с кристална яснота, е сцената на Ана де Армас, която се съюзи с Бонд, за да набие група злодеи в Куба с удобно цепната до бедрото рокля. Беше великолепно и оттогава тръпнем в очакване да видим Де Армас в екшън ролята, за която очевидно е готова (и не, не броим Ghosted, защото не искаме да признаваме, че сме го гледали).

Ето че на помощ се притичва една от най-успешните и обичани екшън поредици в света – Джон Уик. Новият spin-off е неприятно озаглавен Ballerina: From the World of John Wick, защото очевидно от студиото се страхуват, че хората няма да отидат да го гледат, ако не знаят от заглавието, че е част от франчайза (затова и емблематичният герой се появява още в трейлъра, вместо да е изненада във филма). Смятаме обаче, че тези решения са показателни за пословичния страх на холивудските студия да рискуват в каквото и да било, а не за действителните качествата на филма, каквито сме сигурни, че Ballerina ще притежава – все пак креативният екип и най-важно в случая – хората зад хореографията и каскадите, продължават да са същите от цялата поредица.

Действието наBallerina се развива между това на Джон Уик 3 и Джон Уик 4. В третата част се запознахме с героинята на Анджелика Хюстън, която е директор на трупа за балет, където вездесъщият Уинстън (Иън Макшейн) е отвел героинята на Ана де Армас след като е осиротяла. Вече пораснала, тя е второто пришествие на мосю Уик и иска да върви по неговите стъпки, а той галантно ѝ казва, че тя вече е като него.

Вижте трейлъра сега:

Първо, задължително е да отбележим, че Tiny Dancer е абсолютно брилянтен избор на песен за тази реклама. Трейлърът ни показва точно това, което очаквахме да видим – същият стил на екшън хореография, който феновете на поредицата познават, до голяма степен същата цветова гама и околна среда, горчиво сладкото завръщане на героя на вече покойния Ланс Редик като рецепциониста на хотел Континентал и много, много изстреляни патрони. Ballerina е филм за една определена аудитория и само можем да се надяваме, че ще бъде подобаващият екшън, който Ана де Армас заслужава да поведе.

Ballerina: From the World of John Wick е режисиран от Лен Уайзман (Подземен свят, Умирай трудно 4, Зов за завръщане) по сценарий на Шей Хатън и Дерек Колстед, които отдавна пишат сценариите на поредицата, а Чад Стахелски е главният продуцент. В главните роли са Ана де Армас, Норман Рийдъс, Иън Макшейн, Анджелика Хюстън, Гейбриъл Бърн, Ланс Редик и Киану Рийвс.

Премиерата ще бъде на 5 юни 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Поредният холивудски талаш, напълно ненужен и безмислено, в който жена под метър и 70 ще размята двуметрови мъже, тежащи три пъти колкото асасинката…аз по идиотски свят, вселена или какво там му викате не съм виждал скоро. Някви килъри, които се бият на тумби като в циганска махала, с други килъри и всяко убийство е изключително публично и нетайно… Кофи с лайна