От самото начало, когато разбрахме, че Лука Гуаданино подготвя адаптация на Сбъркан (Queer) на Уилиям Бъроуз, знаехме, че това ще е един от най-вълнуващите предстоящи проекти на режисьора. Комбинацията между книга, режисьор и тематика просто ни се струва като перфектна смеска и нямаме търпение да видим крайния резултат. Сега след като филмът вече дебютира на фестивала във Венеция и получи чудесни първи отзиви от критиката, получаваме първи официален клип, който да ни представи поне част от визуалния стил и тона.

Припомняме първо, че Сбъркан разказва историята за американския наркозависим Уилиям Лий, който е фиктивна репрезентация на самия автор. Сюжетът се развива през 1940-те и проследява Лий и неговия сложен, социално затруднен живот в Мексико Сити, където той се хваща на случайни работи и се влюбва в младия офицер от флота Алертън, а след това се отправя на пътешествие из Южна Америка в търсене на легендарното халюциногенно вещество Йаге.

Главната роля е поверена на Даниел Крейг, младият офицер е изигран от Дрю Старки, които очаквано са двамата герои, които виждаме в първия клип – вижте го сега:

Предвид, че това е филм за любов, но също така за наркозависимостите и други обсесии, за загубата и за самотата, веднага разбираме защо не е толкова пищен и наситен с цвят, както са повечето произведения на Гуаданино. Въпреки това визията ни се струва чудесна, представянето на периода ще бъде повече от любопитно и, разбира се, най-вече нямаме търпение да видим Крейг в тази роля, която подозираме, че ще ни покаже страни от неговия талант, които не сме виждали до момента.

Сбъркан (Queer) е режисиран от Лука Гуаданино по сценарий, който Джъстин Курицкис (Претенденти) адаптира от едноименния роман на Уилиям Бъроуз. В главните роли са Даниел Крейг, Дрю Старки, Лесли Манвил и Джейсън Шуорцман.

За момента широка премиера не е обявена и филмът има още няколко фестивални появи, но нямаме съмнение, че ще го видим преди края на годината и този награден сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *