Ако в последните години сте гледали „Silicon Valley” (или друг сериал или филм на подобна тематика), със сигурност сте обърнали внимание на многото шегички по адрес на това как изглеждат офисите на технологичните и маркетингови компании в днешно време, които се стараят да са супер модерни и „грижовни“ към работниците си – то не са маси за джаги, йога топки, скутери, игри и забави. Много е цветно, навсякъде дъни музика и общо взето, прави се всичко възможно да изглежда, че ние сме тук „за да се забавляваме, за да не се усеща, че работим“.

Цялата тази концепция съвсем не тръгва от WeWork, но те, начело с меко казано ексцентричния си основател и оперативен директор Адам Нюман, успяват да са невероятен пример за възхода и падението на много компании в технологичната сфера. WeWork всъщност са прехвален агент на недвижими имоти, които обаче навсякъде тръбят идеологията на създателя си, че общото работно място ще подхранва духа на хората, което ще ги накара да са по-щастливи и да работят по-добре. Естествено, накрая компанията се сгромолясва впечатляващо и Нюман, който се оказва, че искал само да запълни собствените си джобове, се превръща в една от най-подиграваните фигури в тази сфера през 2019 г.

Тази история ще бъде проследена в предстоящия мини-сериал на Apple TV+
WeCrashed”, а главната роля на Адам Нюман ще бъде поета от Джаред Лето. Ще признаем, че това ни звучи като отличен кастинг – Лето е добър актьор (харесвали сме множество негови роли през годините), а уникалният му интензитет прави героите, които той играе, много запомнящи се, дори и не винаги да са добре възприети. Също така, той самият ни изглежда като доста неприятен тип и предвид нещата, които знаем за Нюман (някои слухове твърдят, че той на всеуслошание е разправял, че иска да живее вечно, да стане първият в света трилионер, да разшири компанията си до Марс и т.н. „нормални“ амбиции), е видно колко добре Лето би се вписал в ролята.

Определено имаме интерес към „WeCrashed”. Освен че самата история на компанията е доста любопитна и тематично богата, почти като някаква свръхмодерна басня с поучителен край, ни блазни идеята да видим Джаред Лето в една такава „неприятна“ роля, която, както вече казахме, според нас ще му пасне изключително добре.

WeCrashed” е написан от Лий Айзенбърг и Дрю Кревело, базиран на едноименния подкаст. Режисьори ще бъдат Джон Рекуа и Глен Фикара, които са ни познати от „I Love You, Phillip Morris” и „Crazy, Stupid, Love” – две много приятни романтични комедии, които успешно се фокусираха основно върху забавното, което смятаме, че ще е правилният тон и за този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *