Премиерата на новото творение на Алфонсо Куарон наближава и нямаме търпение да проследим поредната метаморфоза на удивителната, супер-талантлива Кейт Бланшет. Disclaimer е посветен на тайните, които много от нас крият дълбоко в спомените си, заедно с неизбежно дебнещия страх, че някой/някъде/някога ще успее да извади наяве болезнени части от миналото.

Жанрово Disclaimer може да бъде категоризирана като психологически трилър с елементи на отмъщение – мексиканският режисьор работи по екранизацията на едноименния роман на Рене Найт от 2021 година. Време е за един нов трейлър със сериозен намек за събитията от миналото на главната героиня, които са очевидна заплаха за нейната настояща реалност.

В седемте части-епизоди на Disclaimerе предадена историята на разследващ журналист (Бланшет), изградила кариерата си благодарение на репортажи за различни прегрешения на големи институции. В един момент реалността се обръща срещу нея – в дома ѝ се появява книга, в която самата тя играе главната роля, а сюжетът разкрива най-мрачната ѝ тайна. Тя се опитва да узнае кой е авторът на книгата, което я принуждава да се сблъска отново с миналото си – преди променящата се реалност да разруши живота ѝ и отношенията с нейния съпруг и техния син.

Вече от много посоки се чува мнението, че след като в кината трайно се настаниха поредици от екшън/приключенско/фентъзи/хорър естество (подчертайте актуалното прилагателно), почитателите на драматични сюжети, повече или по-малко свързани с реалността, могат да се преориентират към телевизионните формати. Прави впечатление, че и много режисьори, които владеят майсторски умението да разказват трогателни, човешки истории, също предпочитат да работят със свободата (включително финансова!), която им гарантират много стрийминг-платформи. Disclaimer на Алфонсо Куарон е именно такъв проект – един дълъг филм, разделен на части, представен на вниманието на всички абонати на Apple TV+.

Напомняме отново кои са актьорите, подбрани от Куарон и продуцентите на проекта за представянето на тази психологическа драма – главната роля е поверена на Кейт Бланшет, а в образите на останалите герои ще видим Кевин Клайн, Саша Барън Коен, Лесли Манвил, Коди Смит-Макфий, Луис Партридж, Лейла Джордж, южнокорейската актриса и модел Хойон Джун, както и Индира Варма в ролята на разказвач. Както споменахме, сценарист и режисьор е Алфонсо Куарон.

Първите два епизода ще могат да бъдат гледани от 11 октомври 2024 година, а всяка следваща част от разказа ще се появява в платформата в петъците до 15 ноември 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *