Луди стрелби и винаги актуалната тема за конфликти на расова основа – лесно за заснемане, лесно за продаване, удобно за лансиране в стийминг-платформи. Майсторът на мрачни трилъри като Blue Ruin (2013) и Green Room (2015) Джеръми Солние най-накрая е успял да финализира дълго подготвяния си проект Rebel Ridge, в който главната роля щеше да поеме Джон Бойега. Очевидно не сме преценили, че е достатъчно атрактивна информацията за неговото напускане (поради „примадонски“ капризи за нагаждане на сценария по негови изисквания, като Бойега, разбира се, отрича верността на тези слухове!), ала на негово място Солние си е избрал друг интригуващ афроамериканец – Арън Пиер (Underground Railroad) с цел акцентиране върху болезнената тема за неизкоренимата расова дискриминация.

Ето как изглеждат оръжията в ръцете на героя на Пиер:

Безапелационни и въоръжени с достатъчно количество амуниции – двете страни в този конфликт нямат шанс за помирение или компромис, престъпени са изконни човешки права и героят на Пиер ги остоява с цената на всичко. Официалният синопсис дава малко повече детайли за сюжета:

Тери Ричмънд (Пиер) влиза в градчето Шелби Спрингс с една проста, ала много спешна мисия – да плати гаранция за своя братовчед и да го спаси от изключително опасна ситуация. Но когато спестяванията на Тери са неправомерно иззети от силите на властта, той е принуден да влезе в директен спор с шефа на полицията Санди Бърн (неузнаваем Дон Джонсън) и неговите готови за битка момчета. Тери открива неочакван съюзник в лицето на секретарката на съда Съмър МакБридж и двамата започват да разплитат дълбоко заплетена конспирация в градската управа на затънтеното градче. А след известно време конфликтът става смъртоносен. Тери трябва да разчита на тайнственото си минало, за да счупи железния юмрук на властта, който е сграбчил общността, да въздаде справедливост за онеправданото си семейство и да защити Съмър от гнева на началниците…

Джеръми Солние, който е сценарист и режисьор на новия си филм, разчита на интересен актьорски екип – както обърнахме внимание, главната роля е поверена на Арън Пиер и освен Дон Джонсън, във филма участват още Ана-София Роб, Дейвид Денмън, Емъри Коен, Стив Зазис, Зейн Йе, Дана Лий, Джеймс Кромуел и др.

Не е лесна съдбата на Rebel Ridge – снимките му започват през април 2020 (с Джон Бойега), но е спрян с разрастването на пандемичните ограничения, след това се подновяват през лятото на 2020, но отново са спрени с отпадането на Бойега от екипа (вероятно заради негови несъгласия със сценария, непотвърдено твърдение). Това води до сериозно забавяне и търсене на актьор, който да поеме главната роля и да изнесе филма.

Снимките са възобновени през 2022 година и най-накрая Rebel Ridge е готов, за да се появи в Netflix на 6 септември 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment