Част от „операционния“ екип съзнателно сме се отдалечили от всичките допълнителни сюжетни нишки, с които Amazon Prime Video се опитват да впримчат зрителското внимание към адаптацията на предисторията на легендарната творба на Толкин „Властелинът на пръстените“.

Създадена и разработена от сценаристите Джон Д. Пейн и Патрик Маккей (Star Trek Beyond, Godzilla vs. Kong), поредицата The Lord Of The Rings: The Rings Of Power приключи първия си сезон през октомври 2022 година с доста смесени чувства от страна на зрителите и филмовите/тв специалисти, но въпреки всичко си остава най-гледаният сериал на платформата до момента, като дори задминава успеха на постапокалиптичната адаптация по играта Fallout.

През есента на 2024 година (явно) настава време за втори сезон – вложените милиони са много на брой и Amazon ще направят всичко възможно, за да не се изложат съвсем пред феновете на легендарната сага. Ето как изглежда първият трейлър – подгряване на очакването за завръщането на Саурон:

Въведението в сезон 2 изглежда прекомерно амбициозно, пребогато на детайли (които неизбежно ще потънат в забрава) и придружено от досадните вокални акценти, които очевидно са елемент от саундтрака. Ще се въздържим от подробен коментар на видяното, защото не всички имат база за сравнение с първи сезон, но за сметка на това няколко поколения помнят епохалния визуален подвиг на Питър Джаксън – и със сигурност изминалите 20 години и новите технологии не са в услуга на телевизионната поредица… Както си му е редът, представяме тук официален синопсис, а непосредствено след него за пълнота на информацията е и тийзър-трейлърът на сезон 2, излязъл през пролетта.

Саурон се завръща. Изгонен от Галадриел, без армия или съюзник, набиращият мощ Мрачен владетел е принуден да разчита на собствената си хитрост, за да възстанови силата си и да вложи уменията си в създаването на Всевластните пръстени, които ще му позволят да обвърже всички народи на Средната земя със своята зловеща воля.

Надграждайки епичния обхват и амбицията на първия сезон, новите епизоди на  The Lord Of The Rings: The Rings Of Power потапя дори най-обичаните и уязвими герои в надигаща се вълна от мрак, предизвиквайки всеки да намери мястото си в свят, който е на ръба на бедствието. Елфи и джуджета, орки и хора, магьосници и хобити… приятелските чувства се променят, кралствата започват да се разпадат, а силите на доброто продължават да се борят все по-храбро, за да задържат това, което е най-важно за тях – тяхното единство!

Както видяхме, в ролята на Халбранд/Саурон отново се е престрашил да влезе Чарли Викърс, а в актьорския екип са още Морвед Кларк, Робърт Арамайо, Максим Балдри, Чарлс Едуардс, Исмаел Круз Кордова, Питър Мълън, Бенджамин Уокър, Даниел Уейман (в ролята на Странника) и много други.

Сред новите попълнения като герои на Толкин са актьорите Киърън Хиндс, Таня Мууди, Габриел Акувудики, Зейтс Атур, Вен Даниелс, Сам Хейзълдин и Рори Къниър като Том Бомбадил. Сред режисьорите на новите осем епизода са Дженифър Хътчисън, Шарлот Брандстрьом, Санаа Хамри и Луиз Хупър.

Първите серии от сезон 2 на The Lord of the Rings: The Rings of Power ще дебютират на 29 август 2024 година – сериалът е продуциран от и се излъчва по Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *