Опитваме се да се справим с потока новини, който ни заля от D23 през изминалия уикенд. И точно се чудехме как да „захапем“ президентката на Lucasfilm, че не поднасят новини за безбройните проекти в галактиките „far, far away“ – и те показаха тийзър на „децкото“ приключенско сериалче Star Wars: Skeleton Crew. Ето какво споделя Джуд Лоу, който е в ролята на тайнствения (вероятно джедай?!) Джод На Наууд, преди известно време пред People Magazine:

Вселената на Skeleton Crew е изключително забавно място, а да гледаме как децата успяват да маневрират и да се измъкнат от най-различни ситуации в тази изпълнена с вълнения и приключения среда, е наистина уникално преживяване. Има страшно много препратки към старите филми, но и към по-нови епизоди и различни сериали. Много оригинални идеи бяха реализирани и се надявам поредицата да бъде забавна за хората, които решат да отделят време за нея.

Бихме казали, че вече е време и Джони Лий Милър от легендарното британско приятелско трио да се присъедини към вселената на Star Wars – Юън Макгрегър от години е младият Оби Уан, а сега и Лоу се включва като наставник на група деца-авантюристи. Вероятно не е много възпитателно младежи в сравнително крехка възраст да поемат без път и цел между звездите, но публиката вече има навика да изпада във възторг от „нерегламентирани“ детски приключения – помним в какъв сериозен зрителски „бум“ се превърнаха Stranger Things, нали?! По първи, повърхностни впечатления, Skeleton Crew може да се окаже „още от същото“, но с различна сюжетна линия и в галактически мащаби.

Не изглежда зле, но и не ахнахме от възторг пред новаторски идеи и визуални решения, които предлага леля Катлийн Кенеди с новия Star Wars-сериал. Създадена от Джон Уотс (Spider-Man-филмите с Том Холанд) и Кристофър Форд (Chaos Walking, Spider-Man: Homecoming), които са и сценаристи на поредицата, в центъра на историята са четири деца, които се изгубват в една далечна галактика и трябва да открият пътя към дома си.

Младите актьори са Рави Кейбът-Кониърс (Вим), Кирияна Кратър (КейБи), Робърт Тимъти Смит (Нийл) и Райън Кийра Армстронг (Фърн). В поддържащи роли са още възрастните им колеги Кери Кондън, Тънди Абедимпе, Майкъл Брадфорд, Кас Бъги, М. Дж. Канг и др.

Режисьори на Skeleton Crew са „двамата Даниъл“ (Everything Everywhere All at Once), Джон Уотс, Дейвид Лоуъри (The Green Knight), Джейк Шрайър (Thunderbolts), традиционно участващата в подобни поредици Брайс Далас Хауърд (The Mandalorian) и Лий Айзък Чун (Twisters). Изпълнителни продуценти са Уотс и Кристофър Форд, в компанията на Джон Фавро и Дейв Филони.

Премиерата на Star Wars: Skeleton Crew е на 3 декември по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Въпрос към любителите на киното и на всичко родно (вкл. стожерите на анти-джендърски и т.н. вредни и упадъчни западни влияния) : какви са изгледите (след приемането на новите текстове в така наречения образователен закон) в законодателната рамка на любимата страна да се въведе забрана на популяризирането на аналния секс, че тогава ще имаме проблем с жена ми …
    Не бихме искали – хартисали на летището в София, някой роден защитник на чистото лазурно синьо детство на децата да каже, че иска да ни прегледа отверстията, за да удостовери съблюдаването на традиционните български традиции отнмосно традиционното българско привличане между ‘противоположни полове’. Ако някой има актуална законодателна информация – моля да дрънне едно съобщение тук…Може би Дюлгер или Майнрих или Куку ще знаят най-добре…

    1. Значи, не бъркайте забраната за популяризиране със забраната за практикуване! 😉
      Това, че би могло да се въведе забрана за популяризиране на аналния секс, няма да означава, че ще ви е забранено, на вас и жена ви, да се порите отзад, колкото си искате! 😉
      Ерго – не би трябвало също така, да се очакват проверки на отверстията по летищата! 😉

      Споко !! 🙂

    2. Не се ласкай толкова. Жена ти, която всъщност е мъж ти го слага всяка вечер в аналното отверствие, така че трябва да си предоволен и не разбирам за какво мрънкяш сега.

      П.П. Никой няма намерения да преглежда отверствието ти освен жената ти.. така де мъжът ти…