Август означава лято, (опит за) спокойствие, слънце и почивка, но и… новини от централата на Disney. На традиционното експо D23, което е сбирка на официалния фен-клуб на компанията, организирана на всеки две години, дойде време да бъде представен тийзър трейлър на авантюристичната идея за пресъздаване на легендарната рисувана приказка Снежанка и седемте джуджета (първият пълнометражен анимационен филм, продуциран в Щатите и първият рисуван на ръка пълнометражен филм!), с която започва тоталният възход в историята на Disney през 1937 година.

Както сме споменавали в новинарския ни поток, режисьор на новата Снежанка (Snow White) е Марк Уеб, в ролята на милото, красиво момиче „бяла като сняг, с бузи алени като кръв и с коси черни като абаносово дърво“ ще влезе Рейчъл Зеглър, а като злата мащеха ще видим чудната Гал Гадот. Вижте трейлъра:

Понякога ни се струва, че няма защо да коментираме визията на новите проекти на големите филмови студия – никое от тях не може да си позволи да направи нещо „през пръсти“ или между другото, затова и видяното тук е очаквано впечатляващо. Пресъздадени са дословно дрехите на младата принцеса в изгнание, които милиони момиченца по цялата земя (вероятно) в един момент от живота си супер-много искат да облекат и да се завъртят в кръг, да потанцуват (може и без джуджета).

В този тийзър Disney акцентират върху атмосферата, двете главни съпернички за титлата „най-красива от всички“ и върху факта, че все пак плановете за този игрален филм са той да бъде мюзикъл. След Уестсайдска история знаем, че Зиглър ще се справи, но до момента не сме чували Гадот да пее?! Може само да се надяваме изненадата да бъде приятна. А със седемте джуджета ще се запознаем в трейлъра – тук само е загатнат стремежа за пълна достоверност при пресъздаване на първоизточника – рисунките на майсторите-аниматори от преди почти 100 години.

SNOW WHITE – © 2024 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Както вече споменахме, режисьор на Снежанка (Snow White) е Марк Уеб (500 Days of Summer, The Amazing Spider-Man). Сценаристи са Грета Гъруиг и Ерин Кресида Уилсън, а в актьорския екип участват още Андрю Бърнеп, Ансу Кабия, Дуджона Гифт, Колин Майкъл Кармайкъл, Мартин Клеба (като единственото анонсирано джудже до момента) и др. Във филма ще бъдат използвани нови оригинални песни на Бендж Пасек и Джъстин Пол (La La Land, The Greatest Showman, предстоящите Christmas Story и Dear Evan Hansen). Продуценти на филма са Марк Плат и Джаред ЛеБоф, изпълнителен продуцент е Кейлъм МакДугъл.

Премиерата ще бъде на 21 март 2025 г. В очакване сме на трейлър и малко повече пеене!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Как може да е бела като снег бе…. не требваше ли да е чърна като чърна дупка…..